Suporterii croati s-au asezat in tribuna, la meciul din Italia, in asa fel incit sa formeze o svastica umana

Aflata la distanta, la Dublin, Olanda i-a avertizat inca o data pe romani ca este un adversar de temut, fotbalistii antrenati de Marco van Basten administrindu-i Irlandei un devastator 4-0, cea mai severa infringere pe care irlandezii au suferit-o pe propriul teren in ultimii 40 de ani. Atacantul lui Ajax, Klaas Jan Huntelaar, a fost cel care nu a avut mila de "verzi", el marcind de doua ori si fiind coautor al celorlalte doua reusite, care le-au apartinut lui Robben si Van Persie.

Diferenta dintre cele doua selectionate a fost atit de mare incit publicul irlandez a ajuns sa-si fluiere favoritii si sa ii aplaude pe componentii Portocalei Mecanice. Victoria Olandei este cu atit mai importanta cu cit ea a fost obtinuta fara aportul mijlocasului Van Bommel si al atacantului Van Nistelrooy. Selectionerul batav nu a dorit sa faca vreun comentariu legat de aceste neselectionari, el spunind dupa incheierea partidei: "Sint bucuros ca jucatorii au evoluat bine azi, iar restul lucrurilor nu sint importante". Alte componente ale grupei G de calificare la turneul final al Euro 2008, Belarus si Albania, au cistigat cu acelasi scor, 3-0, meciurile cu Andorra si San Marino, disputate acasa, respectiv in deplasare.

Provocari neonaziste

Seara amicalelor a fost marcata de infringerea campioanei mondiale, Italia, pe propriul teren, la Livorno, in fata Croatiei. Scorul final, 0-2, a fost posibil gratie faptului ca selectionerul Roberto Donadoni a apelat la un singur jucator care a facut parte din lotul deplasat la CM din Germania, a treia rezerva de portar, Marco Amelia. Debutul meciului a fost foarte tensionat si marcat de provocarile suporterilor croati, care s-au aranjat in tribuna in asa fel incit sa formeze o svastica umana. Alcatuind simbolul nazist, suporterii croati au incercat sa-i provoace pe suporterii Ultras din Livorno, cunoscuti simpatizanti de extrema dreapta, insa in cele din urma croatii au fost dispersati de fortele de ordine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.