Chiar daca oponentul Romaniei a fost unul modest, Cipru nereusind sa aiba vreo ocazie in prima repriza, tricolorii au aratat ca o echipa moderna, cu un echilibru intre faza defensiva si cea ofensiva. Aportul lui Mutu e determinant, iar Dica pare un cistig pentru nationala antrenata de Piturca

Meciul a inceput sub semnul lui Dica. Stelistul a marcat in minutul patru cu un sut care poate deveni borna de la care sa porneasca drumul nationalei spre Europenele de peste doi ani. Apoi, un sfert de ora mai tirziu, a pasat cu calciiul, ametitor, pentru cursa lui D. Niculae incheiata cu un sut pe linga. Intre aceste doua momente au fost intermezzourile lui Mutu, lovitura libera de putin peste si sut blocat de Giorgallidis.

Echipa noastra a aratat bine, rautatea celor doi strajeri din fata liniei de fund, D. Munteanu si Codrea, putind fi pecetea pe hirtia care sa ne duca in Austria si Elvetia, tarile organizatoare ale CE 2008. Cu o asezare moderna, copiata parca dupa cea a lui Ajax, tricolorii au pasat bine, reusind sa duca mingea pe flancuri, acolo de unde au venit centrari mai taioase decit briciul barbierului din Sevilla.

O astfel de executie, a lui Contra, a fost reluata superb, din plonjon, de catre Mutu, in minutul 28. Scorul era deja 2-0 si Mutu isi lua partea de spectacol. Paradoxal poate, atacurile nationalei antrenate de Victor Piturca nu s-au dus numai pe partea stinga, acolo unde tandemul Rat-Mutu e unul de temut, ci si pe dreapta, de unde au venit si centrarile cele mai periculoase. Chiar daca Fl. Petre si Contra nu au aratat o dispozit ie remarcabila de joc, circulat ia rapida a balonului ii aducea deseori in pozitie de centrare.

Dintr-o astfel de faza a avut Mutu o alta ocazie, in minutul 45, atunci cind a sutat fara preluare, mingea fiind deturnata insa de portarul cipriot. Aproape jumatate de echipa a ramas la cabine inainte de pauza. Marica, Buga, Rosu, Coman si Nicolita au fost cei care au fost trimisii lui Piti pentru a asalta in continuare castelul cipriot de nisip.

Imediat a urmat lovitura de cap a lui Marica. Fortele s-au mai echilibrat insa si ocaziile n-au mai curs la poarta lui Giorgallidis. Meciul era deja jucat insa. Urmeaza Bulgaria, echipa care se anunta mult mai dificila decit Okkas si compania. Din tribune, Stoichkov ne arunca deja, din priviri, intepaturi.

Un nou Mutu

Briliantul a ascultat smerit indicatiile selectionerului. Relatiile dintre Mutu si Piturca au parut sa fi intrat in normalitate, atacantul dovedindu-se receptiv la toate indicatiile selectionerului. Pe parcursul primei reprize, Piti l-a chemat pe Briliant, explicindu-i ca trebuie sa stea mai mult lipit de tusa, in timp ce atacantul asculta atent si dadea din cap, semn ca a inteles ceea ce i s-a cerut.

De altfel, Mutu a adoptat o atitudine mult mai smerita decit de obicei, confirmind schimbarea de atitudine pe care o promisese. Acesta a declarat ca, dupa episodul suspendarii, viata sa s-a linistit si ca suporterii vor vedea "un nou Mutu".

Primul gol pentru Dica

Reusita din minutul 4, prin care jucatorul din Ghencea a deschis scorul, este primul sau gol la echipa nationala, dupa 13 selectii strinse sub tricolor. Fotbalistul a inceput partida de pregatire de la Constanta in prima garnitura.

Fara jucatori de la Omonia

Din lotul cu care nationala Ciprului a abordat amicalul cu Romania nu a facut parte nici un jucator al Omoniei Nicosia, echipa antrenata de Ioan Andone. Selectionerul cipriot a preferat aseara sa evite convocarea vreunui fotbalist de la Omonia, fara nici o explicatie.

"Juventus trebuie sa plateasca

Adrian Mutu a comentat situatia fostei sale echipe, Juventus. "Mi-a fost bine la Juve, dar au gresit si trebuie sa plateasca. Fiorentina este un club serios", a subliniat el, care a scapat de o retrogradare si cu Fiorentina, dupa recursul inaintat de clubul toscan.

S-a suparat Gurita!

In ciuda pasei de la golul lui Mutu, fundasul Cosmin Contra a parut ca nu a dat randamentul asteptat de Victor Piturca. Momentul in care selectionerul l-a inlocuit i-a pricinuit nemultumirea internationalului roman de la Getafe. Gurita a trecut pe linga selectioner fara a schita nici un gest si s-a asezat pe banca de rezerve, privind in pamint, vizibil afectat de faptul ca nu a ramas pe teren pina in ultimul minut de joc.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.