Romania va fi amendata daca, dupa 1 ianuarie, meciurile nationalei vor fi transmise de posturi precum Total Sport FM

Cu mai putin de o luna inainte de debutul echipei nationale in preliminariile Campionatului European din 2008, problema drepturilor de difuzare radiofonica a meciurilor tricolorilor inca nu s-a clarificat. Postul privat Total Sport FM continua sa detina drepturile, desi nu mai emite de la inceputul verii, in timp ce partidele sint transmise de postul public. Situatia este posibila avind in vedere ca directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Ionut Lupescu, nu doreste rezilierea contractului cu Total Sport, un post care momentan nu mai exista.

Potrivit unor surse autorizate, cele trei parti se afla in discutii, Radio Romania primind acordul Total Sport si al FRF pentru a transmite meciurile nationalei, inclusiv amicalul de aseara, contra Ciprului. "Am discutat cu conducerea Total Sport FM, care este de acord sa transmita momentan Radio Romania", ne-a confirmat Ionut Lupescu. Situatia s-a consumat si in cazul Supercupei Romaniei, dintre Steaua si Rapid.

Total Sport nici macar nu mai emite

Starea actuala a lucrurilor se pare insa ca nu va dura mai mult de finalul anului, potrivit presedintelui Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip. "Consiliul Concurentei a solicitat federatiei sa organizeze licitatie, insa domnul Lupescu este prost sfatuit de avocati. Face interpretari personale ale legii, dar nu mai are mult pentru ca la 1 ianuarie, daca vom intra in Uniunea Europeana, nu va mai putea sa acorde exclusivitati la prieteni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.