Patronul stelist s-a invatat minte si nu mai face declaratii sforaitoare inainte de o partida importanta cum este cea cu Standard. Acum un an, Becali pronostica un succes rasunator la Trondheim, spunind ca Rosenborg nu va mai da gol Stelei nici in zece ani. Norvegienii au inscris de trei ori in acel meci. De teama sa nu afecteze concentrarea fotbalistilor, Gigi nu a anuntat nici prima de joc.

De cind a decis sa intre in fotbal, Gigi Becali viseaza finale de cupe europene, victorii rasunatoare cu Real Madrid si cu AC Milan sau vinzari de jucatori de peste 20 de milioane de euro. Cum abia acum un an a reusit sa cistige primul titlu, vara trecuta a fost una deosebita pentru nerabdatorul Gigi. Steaua invinsese clar pe Shelbourne si era la un singur tur de grupele Ligii si de milioanele oferite cu darnicie de UEFA. Emotii mari la tragerea la sorti, dar Steaua a picat cu un adversar in aparenta facil, Rosenborg.

"Ne calificam fara probleme. Nici nu-mi fac griji", a spus atunci Becali. Aparenta unui meci usor si preturile exagerate la bilete au facut ca arena din Ghencea sa fie pe juma- tate goala. Un car de ocazii pentru stelisti si un gol dat pe final de norvegieni au facut ca pe tabela scorul sa fie 1-1 la Bucuresti, spre stupoarea lui Becali.

"Trebuia sa fie 5-0 sau 6-0 pentru noi, dar ii batem acolo. Am primit gol aiurea si am avut mare ghinion", a spus cu emfaza Becali. Optimismul acestuia s-a prabusit dupa ce norvegienii au marcat trei goluri, unul dupa altul, stelistii revenind greu in final si inscriind doar doua. Acum, Becali este mult mai temperat.

"Stai, tata, ca nu mai e asa. Nu mai zic eu dinainte ca batem sau nu stiu ce. Sigur ca trebuie sa ne calificam, dar gata, nu ne mai culcam pe o ureche. Ajunge ce-am patit cu Rosenborg. Acum cu Standard trebuie sa fim concentrati la maximum. Avem valoare pentru a trece de belgieni, dar trebuie sa luptam din primul pina in ultimul minut", a spus ieri Becali, prudent cum nu a fost niciodata.

GIGI BECALI (inainte de returul cu Rosenborg): "Ce, Rosenborg este echipa? Pai, la cum au jucat in tur astia, nu mai dau gol nici daca jucam zece ani"
(inainte de returul cu Standard): "Eu zic ca trebuie sa-i tinem departe de poarta noastra. Sa nu le dam nici o sansa. Nu trebuie sa marcheze"

Dureri la spate

Va juca, totusi, cu Standard. Cosmin Olaroiu a avut mari emotii la Arad, atunci cind Dorin Goian a cerut schimbare la finalul partidei. O accidentare grava ar fi fost o lovitura greu de suportat pentru ros-albastri in perspectiva meciului retur cu Standard.

Intrucit, Ghionea este suspendat pentru partida de pe 23 august, Olaroiu ar fi trebuit sa introduca in teren un cuplu de fundasi centrali format din rezervele Baciu si Panait, ultimul neavind nici un minut jucat pentru Steaua intr-un meci oficial. Examenul amanuntit de ieri a adus liniste in tabara stelistilor. Accidentarea lui Goian nu va periclita aparitia lui in primul unsprezece in partida cu Standard. Fundasul are probleme cu nervul sciatic, care il supara de mai multa vreme. Stelistul va face recuperare prin masaj si electroterapie. Se estimeaza ca acesta va putea face pregatirea normala in 4-5 zile.

Accidentare frecventa

Problemele la nervul sciatic sint intilnite destul de des la jucatorii de fotbal, ele survenind in urma unor miscari bruste si necontrolate. Un alt caz cu probleme de acest gen este dinamovistul Claudiu Niculescu, care s-a accidentat in acest mod in urma cu aproximativ doi ani. Gheorghe Hagi a fost si el chinuit de astfel de probleme, care, insa, nu i-au pus in pericol cariera sau randamentul.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.