Steaua a facut un joc inteligent, la Arad, impotriva mai putin experimentatei UTA, care a clacat la primul meci impotriva unei formatii puternice din campionat. Victoria cu 3-0 a elevilor lui Olaroiu impotriva formatiei lui Marius Lacatus ii va aduce pe aradeni cu picioarele pe pamant.

Aradul fierbea cu mult timp inainte de inceperea partidei dintre UTA si campioana Romaniei, Steaua Bucuresti. Inca de la sosirea in orasul de pe Mures, "ros-albastrii" au fost luati in primire de fanii care le-au solicitat autografe si fotografii. Cel mai cautat jucator a fost Banel Nicolita, iar portarul Carlos a acceptat cererea suporterilor, insa a fost mai retras decat restul colegilor si parea abatut.

Tehnicianul aradenilor, Marius Lacatus, simbolul din perioada in care Steaua cucerea Europa si obtinea titlu dupa titlu cu formatia din Ghencea, dorea foarte mult sa-si invinga fosta sa echipa.

Ploaia care a inceput cu doua ore inaintea inceperii partidei le-a dat emotii oficialilor aradeni in privinta numarului de spectatori, insa nu a fost asa, pentru ca fanii UTA sunt printre cei mai patimasi din tara si au umplut tribunele stadionului pana la refuz. Nici macar pretul extrem de ridicat al biletelor, care au costat intre 30 si 50 RON, nu i-au tinut pe aradeni departe de echipa lor favorita.

Desi titularizarea portarului Carlos pentru aceasta partida a fost pusa sub semnul intrebarii, tehnicianul Cosmin Olaroiu l-a folosit pe portughez din primul minut. Pentru linia de aparare, antrenorul "ros-albastrilor" i-a introdus pe teren pe Dorin Goian, Sorin Ghionea, Klemi Saban si Petre Marin. La mijloc, au fost folositi Banel Nicolita, Sorin Paraschiv, Florin Lovin si Vasilica Cristocea, iar in atac Nicolae Dica si Daniel Oprita.

Primul 11 al lui Marius Lacatus a fost format din portarul Daniel Tudor, fundasii Daniel Chirita, Ionut Balan, Radu Anca si Balin, mijlocasii Florin Hidisan, Sorin Oncica, Goran Jankovici si Danalache si cei doi atacanti, Bogdan Mara si Valentin Simion.

Victorie facila a Stelei

Cele doua formatii au aratat inca din primele minute ale partidei ca vor sa castige cu orice pret, insa terenul imbibat cu apa a complicat mult evolutiile jucatorilor.

In ciuda atmosferei superbe create de cei aproximativ 7.000 de aradeni, Steaua a reusit sa deschida scorul in minutul 20, prin Cristocea, care a profitat de iesirea neinspirata a portarului Tudor la centrarea lui Nicolita. Din acel moment, campioana en-titre a preluat initiativa si fara sa forteze a marcat cel de-al doilea gol, printr-un sut superb reusit de Dica in minutul 35. Dupa majorarea avantajului de pe tabela de marcaj, jocul a scazut in intensitate, iar pana la incheierea primului act, in afara de cartonasul galben primit de Nesu, nu s-a mai intamplat nimic notabil.

Repriza a doua a inceput printr-un joc plictisitor, in care cele doua echipe erau preocupate mai mult de posesia mingii decat de a se duce spre poarta adversarului. UTA rateaza cea mai mare ocazie in minutul 59, cand dupa un sut respins de portarul Carlos in fata, Mara si Danalache nu reusesc sa introduca mingea in poarta. Din pacate pentru aradeni, Steaua a practicat un joc pur italian, lovindu-si adversarul pe contre. In minutul 67, pe fondul unei dominari aradene, "ros-albastrii" au inchis tabela, prin reusita lui Badea.

Victoria Stelei de la Arad a aratat diferenta dintre o echipa care se lupta sa intre in grupele Ligii Campionilor si una care tocmai a intrat in prima liga. UTA trebuie sa revina cu picioarele pe pamant pentru ca altfel ar putea ajunge in zona "nisipurilor miscatoare", unde lupta pentru scaparea de la retrogradare se anunta una extrem de stransa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.