Veteranul Dorinel Munteanu tace si face. Nu se arunca sa dea declaratii sforaitoare, ci demonstreaza pe teren care ii sint ambitiile pentru acest sezon. Chiar daca spun ca vor un loc de cupa europeana, e clar ca ceferistii clujeni doresc sa se bata la titlu. Simt ca acum chiar au forta sa cistige campionatul. Anca, Jula si Tilinca au fost eroii de la Piatra Neamt, intr-un meci controlat clar de oaspeti

Meciul impotriva CFR-ului din Cluj a fost adeva- ratul examen pe care echipa de sub Pietricica l-a dat de la revenirea pe prima scena fotbalistica a tarii. Spre nemult umirea spectatorilor, dar in primul rind a lui Gheorghe Stefan, acesta a fost picat, elevii lui Mihai Stoica pierzind intr-un mod rusinos. Elevii lui Dorinel Munteanu au demonstrat ca pozitia de lider al clasamentului pe care o ocupa, cu maximum de puncte, nu este intimplatoare.

Albvisiniii i-au lasat pe moldoveni sa controleze meciul la inceput, dar doar steril, Martin Tudor avind momente cind pur si simplu a somat. Acest lucru s-a intimplat pina aproape de minutul 20, cind echipa clujeana, parca plictisita de neputinta gazdelor, a vrut sa demonstreze cum se joaca fotbal. Prima lectie a tinuto profesorul Adrian Anca, cel care a reusit deschiderea scorului, dupa o combinatie reusita cu Surdu.

De aici si pina la scandarile venite din tribune, care ii cereau de-misia antrenorului nemtean, nu a mai fost decit un pas. Bomboana pe coliva a pus-o veteranul Vasile Jula in minutul 37, cind a impins balonul in poarta lui Covrig, dupa un corner executat magistral de chiar antrenorul sau. Pina la pauza, cei care puteau sa mai inscrie au fost tot oaspetii, insa Tilinca, Anca si Coroian nu s-au concentrat asa cum trebuia la finalizare.

Partea a doua a avut cam acelasi scenariu. Gazdele, parca un pic mai motivate dupa odihna de la vestiare, au controlat jocul, dar fara nici un rezultat. Totul s-a terminat in minutul 78, cind Tilinca a fost mai rapid decit portarul oaspetilor, reusind sa inscrie cu virful bocancului. Totusi, Ceahlaul a reusit golul de onoare prin Purica, dintr-o lovitura libera de la 20 de metri. Prea putin insa ca sa spui ca onoarea a fost salvata.

Si-au luat banii pe loc

Evolutia buna a fotbalistilor de la CFR Cluj este rasplatita pe masura de conducerea clubului. Astfel, presedintele Iuliu Muresan a mers la finalul meciului la fotbalistii clujeni si i-a anuntat ca vor incasa prima pe loc. Fiecare clujean a primit pentru acest succes cite 60 de milioane de lei. "Daca ei joaca bine, la fel trebuie sa facem si noi. Speram sa procedam asa si de acum incolo", a spus Muresan.

A cerut doua penalty-uri

Gheorge Stefan, principalul finantator al Ceahlaului, s-a declarat extrem de nemultumit dupa terminarea jocului. Chiar daca a avut puterea sa recunoasca faptul ca oaspetii au fost superiori la toate capitolele, Pinalti a fost de parere ca si echipa sa merita sa i se acorde doua lovituri de pedeapsa. "Putea sa ne dea si sapte, dar eu sint de parere ca ni s-au refuzat doua lovituri de la 11 metri", a precizat acesta.

MIHAI STOICA (antrenor Ceahlaul):" Daca cei de aici considera ca nu mai are rost sa imi continuu munca la echipa, ne stringem mina si mergem fiecare pe drumul lui. Clujenii ne-au fost superiori la toate capitolele. Isi merita pozitia din clasament"

DORINEL MUNTEANU (antrenor CFR):" Am intilnit un adversar incomod, dar sint fericit ca echipa mea a plecat neinvinsa si din aceasta deplasare. Speram sa o tinem tot asa si pe viitor"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.