O ancheta a prefecturii Bihor a descoperit un prejudiciu de peste zece miliarde, din umflarea transferurilor si plati ilegale

Prefectul Ilie Bolojan a trimis o echipa sa stea in cantonament la FC Bihor, solicitind la final ajutorul DNA pentru a gasi vinovatii pentru o "proasta gestionare a banilor publici", autoritatile locale finantind fotbalul cu 50 de miliarde de lei vechi in 2005 si 2006. Prejudiciul estimat de verificarile prefecturii ar depasi zece miliarde de lei, printre neregulile descoperite fiind transferuri de fotbalisti efectuate in defavoarea clubului, cheltuieli nejustificate cu personalul, imprumuturi ilegale din surse private sau neaplicarea nici unei amenzi.

Astfel, fotbalistii Cosmin Vitca, Daniel Stan, Ramse Gado (transferati la Otelul Galati), Sebastian Sfirlea (FC Vaslui) si Dorin Mihut (Dinamo) au fost cedati sub suma facuta de evaluatori sau chiar gratuit.

Pe de alta parte, desi erau legitimati ca jucatori liberi de contract, pentru fotbalisti ca Imre Templfi sau Tibor Szeles au fost decontati aproape 30.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.