Convorbire. Antrenorul Frank Rijkaard si cei trei capitani ai echipei FC Barcelona, Carles Puyol, Xavi Hernandez si Ronaldinho (foto), au discutat, in cadrul unei videoconferinte, cu cei trei astronauti aflati pe Statia Spatiala Internationala (ISS).

Rijkaard si fotbalistii echipei catalane s-au deplasat la centrul spatial Johnson pentru a discuta cu astronautii, FC Barcelona aflandu-se in turneu in SUA si Mexic. Americanul Jeff Williams, care a solicitat sa discute cu jucatorii catalani, a urat succes Barcelonei in meciul amical cu America de Mexico. Acelasi lucru l-au facut cosmonautul rus Pavel Vinogradov si germanul Thomas Reiter, care au aratat jucatorilor o fotografie a orasului Barcelona facuta de pe Statia Spatiala Internationala.

Salt la 360 grade

Potrivit site-ului oficial al gruparii catalane, "maestrul de ceremonii" a fost Rijkaard. "Sunt inconjurat de jucatori care aici pe Terra fac minuni cu balonul. Dar am inteles ca pentru voi este mai usor acolo sus", le-a spus Rijkaard astronautilor. In acel moment, astronautul german a facut o demonstratie privind avantajele de a trai in spatiu, facand un salt de 360 de grade.

Jeff Williams, Pavel Vinogradov si Thomas Reiterer se afla pe ISS din aprilie 2006 si fac parte din expeditia cu numarul 13. Cei trei membri ai ISS au primit cate un tricou al Barcelonei, cu numele lor si numarul 13, dar si cu semnaturile celor trei capitani, care li se va inmana la revenirea pe Pamant.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.