Regulamentele internationale, ratificate de FRF, interzic ca un fotbalist sa fie proprietatea unei persoane fizice sau juridice

Au vile, limuzine, iubite top-model si suficienti bani in cont pentru a trai fara griji pina la adinci batrineti. Cu toate acestea, unii fotbalisti sint sclavi ai zilelor noastre, deoarece ei reprezinta, contrar legilor sportive in vigoare, o mica parte din averea unor samsari deghizati in conducatori de club sau impresari. In aceasta situatie se afla, de exemplu, Claudiu Niculescu, fotbalist care ar putea declansa o noua ancheta a FRF.

Transferul sau de la Dinamo la Poli Timisoara a intrat in impas deoarece majoritatea petrodolarilor ar fi intrat in conturile lui Cristi Borcea si Gigi Netoiu, care il detin pe jucator in coproprietate. O demonstreaza chiar unul dintre actionarii de la fostul club al MI, Vasile Turcu: "A fost o discutie purtata de Cristi Borcea cu cei de la Timisoara. Au negociat, dar fara acordul tuturor actionarilor transferul a cazut. Acest transfer a fost dorit mai mult de Borcea si de Netoiu, dar nu s-a realizat. Recunosc, 800.000 de euro este o suma frumusica, insa oricum aceasta nu intra in conturile lui Dinamo".

Dinamo, in paguba

Intr-adevar, tranzactia a cazut deoarece Dinamo intarea un posibil contracandidat la titlu, pierdea un jucator important in cupele europene, iar majoritatea banilor intrau in conturile unui fost actionar. Din pacate, asemenea practici nu sint singulare in fotbalul autohton, desi regulamentele interzic clar ca drepturile federative ale unui jucator sa apartina altcuiva decit unui club afiliat la asociatia nationala respectiva. "Nu stiu ce inseamna astfel de coproprietati, pentru ca legile sint extrem de clare: un jucator nu poate sa fie proprietatea unei persoane fizice sau juridice. Probabil exista astfel de intelegeri tacite intre cluburi si diverse persoane, dar ele nu sint luate in considerare de nici o instanta sportiva."


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.