Stelei i s-a oferit o a doua sansa pentru a incerca accederea in grupele Ligii Campionilor. La fel ca si anul trecut, "ros-albastrii" vor intalni in turul trei preliminar o formatie care nu se afla in cea mai buna forma. Episodul Rosenborg este de domeniul trecutului, stelistii sperand ca in aceasta seara sa ia o optiune serioasa pentru calificare

Delegatia Stelei a plecat ieri dimineata spre Liege cu o cursa charter, din avion nelipsind Carlos, Cristocea si Gigel Coman, care se confrunta cu diverse probleme medicale. Olaroiu va decide cu putin timp inainte de partida daca portarul portughez va juca sau nu cu Standard, sperand intr-o revenire a lusitanului pe ultima suta de metri. Carlos a suferit o entorsa la glezna stanga la incalzirea dinaintea returului cu ND Gorica, fiind menajat si in partida cu Universitatea Craiova. Tot incert este si Gigel Coman, revenit de la Bologna dupa tratamentul efectuat in urma entorsei suferite in meciul cu Rapid din Supercupa Romaniei.

Daca Olaroiu mai spera ca pana la ora jocului echipa medicala sa-i recupereze pe Cristocea, Coman si Carlos, nu acelasi lucru se poate spune si despre Radoi si Iacob. Atacantul Stelei va fi supus unei interventii chirurgicale la genunchiul drept dupa accidentarea suferita in meciul cu Craiova. Din delegatia Stelei care a plecat ieri dimineata spre Liege au lipsit Gigi Becali si Mihai Stoica, cei doi plecand spre Belgia cu un alt avion.

Nu doar stelistii se confrunta cu indisponibilitatile, ci si adversarii campioanei, Johan Boskamp neputandu-se baza pe Oguchi Onyewu, Conceicao si Igor Camargo. Din acest motiv, cotidianul belgian "Sportwereld" nu-i da prea mari sanse lui Standard in tentativa de a accede in grupele Ligii Campionilor.

"Sportwereld": "Nimeni nu da un cent pe victoria lui Standard"

Antrenorul olandez al lui Standard, Johan Boskamp, a afirmat ca fundasul american Oguchi Onyewu nu va juca maine, el avand inca mari dureri dupa o accidentare. Onyewu a facut primul antrenament normal dupa mult timp, dar a resimtit dureri la glezna. Alti absenti pentru meciul cu Steaua sunt Sergio Conceicao, suspendat, si Igor de Camargo, accidentat. Mai mult, cotidianul belgian a notat ca dupa infrangerile suferite in campionat, "nimeni nu da un cent pe victoria echipei Standard" in confruntarea cu Steaua.

Site-ul oficial al gruparii belgiene spera intr-o surpriza. "Standard poate juca si altfel. Este alta competitie, se afla in aceeasi situatie ca inaintea deplasarii la Lokeren, pentru prima etapa de campionat. in dubiu. intr-un mare dubiu. Pentru ca intre Lokeren si Steaua nu se poate face comparatie. Dar in fotbal mereu apar surprize", se mentioneaza pe site-ul lui Standard, care mai gazduieste si o declaratie a lui Cosmin Olaroiu de la finalul jocului Standard - Charleroi. "Este o atmosfera frumoasa pe stadionul din Liege, este adevarat. Standard are suporteri frumosi, dar nu se poate vorbi de o atmosfera insuportabila. Am jucat adesea pe stadioane fierbinti. Iar la Bucuresti, Standard va juca in fata a 50.000 de suporteri stelisti", a spus Olaroiu.

Intr-un sondaj realizat pe site-ul UEFA, 81,55 la suta din participanti vad Steaua in grupele Ligii Campionilor, in timp ce pe site-ul oficial al clubului din Ghencea, 97 la suta din cei care au raspuns considera ca Steaua are prima sansa.

Partida Standard Liege - Steaua, din prima mansa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21.30, pe stadionul "Maurice Dufrasne" si va fi condusa de o brigada de arbitri din Rusia, formata din Valentin Ivanov (central), Nikolai Golubev, Alexei Monahov (asistenti), Nikolai Ivanov (rezerva). Observator pentru joc a fost delegat Heinz-Herbert Kreh din Germania, in timp ce observator pentru arbitri va fi Peter Mikkelsen din Danemarca.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.