Walter Zenga nu sta cu mainile-n san cand este acasa, in Italia. Fostul mare portar al squadrei azzurra a participat la emisiunea "Mixzone" prezentata pe postul de televiziune "Inter Channel". Zenga stie ca va ajunge un antrenor respectat in "Cizma" in cazul in care va reusi cu Steaua sa o elimine pe campioana Spaniei.
"Macaronarul" a dezvaluit faptul ca se simte urmarit de Valencia, adversarul Stelei din Cupa UEFA. "Interesant este ca in multe ocazii, in perioada in care eram la Inter, evoluam impotriva Valenciei. Ironia sortii face ca nici in aceste momente sa nu scap de aceasta formatie. Ma urmareste ca o umbra. Mai ramane sa dobandesc acelasi palmares pe care l-am inregistrat in perioada in care imbracam echipamentul lui Inter", a comentat Walter.

Steaua nu-i da drumul din mana

Zenga este fericit ca Steaua conduce in clasamentul Diviziei A, avand, la finalul turului, un avans de sase puncte. Italianul a negat informatia ca ar putea pleca din Romania pentru a antrena echipa secunda a clubului milanez, Inter II. "Sunt convins ca Steaua nu ma va lasa sa plec si nici eu n-as vrea acest lucru. Ãn plus, nici macar nu exista Inter II! Daca se tot vorbeste atat de mult de aceasta echipa, poate ca, intr-o dimineata, se va trezi cu gandul un oficial al lui Inter sa infiinteze un Inter II", a comentat tehnicianul Stelei.

Paralele intre Italia si Romania

Zenga este convins ca situatia antrenorilor din Divizia A este diferita de cea a omologilor lor din "Cizma". Spre deosebire de italieni, care n-au dreptul sa antreneze decat o singura echipa pe sezon (dar care isi primesc drepturile financiare pana la capat), tehnicienii romani sunt intr-o continua transhumanta. "Poate ca este si un avantaj, pentru ca antrenorii nu raman fara echipe", a mentionat Walter. Referindu-se la relatia cu mass-media din Romania, Zenga a cam strambat din nas. "Din acest punct de vedere, in Romania sunt alte reguli, care nu sunt normale. La echipele mari ale Europei este mai multa rigurozitate. Ãn Romania, jurnalistii care insotesc echipele intra unde vor si intreaba orice. Initial, am fost deranjat pe acest comportament, dar am cautat sa gasesc o cale de mijloc. Am acceptat cu amabilitate si respect si intrebarile rautacioase, menite doar sa caute scandalul, bomba si nicidecum discutiile tehnice, fotbalistice. Pana la urma, am gasit calea de mijloc. Jurnalistii au acceptat sa se prezinte la conferintele de presa pe care le organizez la ora pe care o doresc, insa in locul pe care il stabilesc eu", a declarat Zenga.
Totusi, antrenorul italian pare sa aiba scapari de memorie. Dupa meciul cu Parma, din grupele Cupei UEFA, Zenga a intrat in silenzio stampa, deranjat de faptul ca presa romana a criticat atitudinea ultradefensiva a Stelei la partida din Italia.