Discriminare. Rutierul american Floyd Landis, care si-ar putea pierde titlul de castigator al Turului Frantei din cauza faptului ca a fost depistat pozitiv, considera ca Uniunea Internationala de Ciclism (UCI) si-a batut joc de drepturile sale

Sportivul in varsta de 30 de ani a afirmat, intr-un interviu pentru USA Today, ca este nemultumit de faptul ca a aflat din presa rezultatul celor doua analize, ceea ce l-a impiedicat sa isi asigure apararea. "Am aflat din presa rezultatul analizei esantionului B", a spus Landis, care a precizat ca primise dosarul referitor la esantionul A in urma cu o zi si jumatate.

Comparatie

Floyd Landis a comparat situatia sa cu cea a lui Justin Gatlin, campionul mondial si olimpic in proba de 100 metri, care a fost, de asemenea, depistat pozitiv, precizand ca in cazul atletului rezultatul testului a fost tinut secret timp de trei luni. "Am avut doar doua zile in care sa reactionez. Presedintele UCI, Pat McQuaid, a spus ca trebuie sa anunte rezultatele mele inainte sa apara informatii scurse de la laborator", a mentionat Landis.

Neaga

Rutierul american, care neaga ca s-a dopat, crede ca cea mai mare greseala a sa a fost faptul ca s-a aparat in presa, dand astfel impresia ca gaseste in fiecare zi o scuza pentru nivelul ridicat de testosteron descoperit in organismul sau. "Acest lucru nu s-ar fi intamplat daca UCI sau Agentia Mondiala Antidoping (AMA) ar fi respectat propriile lor reguli", a subliniat Landis.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.