Pilotul german a fost favorizat de declasarea polonezului Kubica, pe motiv ca a condus un monopost cu doua kg sub limita impusa de FIA
Michael Schumacher (Ferrari) a abandonat din cauza unor probleme mecanice cu aproape trei tururi inainte de incheierea Marelui Premiu al Ungariei. Cu toate acestea, el a fost clasat la final pe pozitia a opta, recompensata cu un punct, astfel ca ecartul fata de Fernando Alonso (Renault) este cu cinci etape inainte de final doar de zece puncte.

Norocul lui Schumi a fost penalizarea polonezului Robert Kubica (BMW Sauber), care a condus un monopost sub limitele de greutate impuse de FIA. S-a renuntat la alte sanctiuni deoarece s-a considerat ca polonezul, aflat la debutul sau in Formula 1, a condus involuntar un monopost a carei scadere in greutate a fost "cauzata de o uzura excesiva si neasteptata a pneurilor din cauza utilizarii continue de pneuri pentru ploaie in loc de pneuri pentru pista uscata", se arata intr-un comunicat al FIA. BMW a decis sa nu faca apel la aceasta decizie, astfel ca punctul lui Schumacher a fost adjudecat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.