Formatia Dinamo Bucuresti a fost desemnata de catre Forul de Istorie si Statistica in Fotbal (IFFHS) echipa lunii iulie, reusind sa faca un salt de 74 de pozitii in clasamentul intocmit de statisticienii acestui institut.

In aceasta ierarhie apar echipe din toata lumea, care au evoluat in meciuri oficiale internationale.
Dinamo se claseaza in acest moment pe pozitia 101, dupa ce cu o luna in urma ocupa locul 175. Acest salt remarcabil se datoreaza faptului ca formatia din soseaua Stefan cel Mare a castigat toate meciurile internationale pe care le-a disputat. In dubla mansa disputata de dinamovisti in primul tur preliminar al Cupei UEFA, impotriva maltezilor de la Hibernians, "alb-rosii" au marcat nu mai putin de noua goluri, primind doar unul.

Celelalte doua cluburi romanesti care au intrat in evidenta IFFHS, Rapid si Steaua, ocupa in continuare locuri foarte bune pentru fotbalul mioritic. Formatia din Giulesti culege inca roadele succeselor extraordinare din sezonul trecut al Cupei UEFA si, chiar daca a cazut o treapta, inca ocupa pozitia a zecea din acest top, insa in ceafa "visiniilor" sufla cluburi precum AC Milan, Arsenal, Juventus si Chelsea. Campioana Romaniei a mai urcat si ea trei pozitii fata de luna trecuta, de pe 22 pana pe 19, aflandu-se la egalitate cu Villarreal si CA Velez Sarsfield (Argentina).

Viitoarele adversare ale dinamovistilor si ale rapidistilor, din al doilea tur preliminar al Cupei UEFA, Beitar Ierusalim, respectiv FK Sarajevo, nu se afla pe lista celor 350 de cluburi care au intrat in evidenta IFFHS. Formatia cu care Steaua se va bate pentru un loc in grupele Ligii Campionilor, Standard Liege, ocupa pozitia 162.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.