Plecat de la Sportul Studentesc la FC National, Liviu Rusu rupe tacerea. Afectat de situatia in care se afla fostii sai colegi, fundasul stinga crede ca patronul studentilor este principalul responsabil pentru situatia dramatica in care se afla in acest moment clubul din Regie. El crede ca echipa isi va reveni greu din soc. Jucatorul a dezvaluit ca Dan Petrescu a fost singurul care a pus piciorul in prag.

Transferat in aceasta vara in Cotroceni, Rusu nu uita de unde a plecat si deplinge felul in care Sportul Studentesc a iesit din prim-planul fotbalului romånesc. Chiar daca se bucura ca a parasit echipa, jucatorul nu-si uita fostii coechipieri, impreuna cu care a format o formatie redutabila. "Imi pare foarte rau de cele intimplate cu Sportul. Chiar daca nu mai evoluez acolo, tin legatura cu baietii si acum", a afirmat acesta.

Cind vorbeste de echipa din Regie, Rusu este transant: "Mitul ei a inceput cind am promovat prima oara, iar noi aveam intre 18 si 20 de ani. Acum s-a stins si, din pacate, gasca nebuna nu mai exista". Iritat de cele petrecute cu gruparea la care s-a format, fostul numar 13 al alb-negrilor spune ca vina pentru retrogradarea Sportului o poarta conducerea clubului, in speta Vasile Siman.

"El este principalul vinovat. Chiar daca ma doare sufletul, este normal ca fiecare club sa-si plateasca datoriile. Iar Sportul isi merita soarta. Prostia si domnia se platesc. Siman este omul care ori isi plateste datoriile in ultima secunda a ultimei zile posibile, ori nu o face deloc", a dezvaluit fundasul. Multumit de conditiile din Cotroceni, el afirma ca in Regie ducea o viata grea, mai ales in cantonamente, unde cazarea era improprie unei echipe de Liga I: "Cind mergeam in stagiul montan de la Codreanu, eram cazati intr-un hotel cu conditii de nefamilisti".

Singura perioada mai buna petrecuta la trupa lui Siman a fost o data cu venirea pe banca tehnica a lui Dan Petrescu. "El a fost singurul care a dat cu pumnul in masa, cum se spune, si a reusit sa ne asigure conditii excelente. De exemplu, hotelul la care eram cazati era de 5 stele, nu cum era inainte", adauga fotbalistul. In final, jucatorul le-a dat citeva sfaturi fostilor sai colegi, cu care a ramas prieten. "Sa fie tari si sa fie constienti ca au valoare, dar sa plece cit mai repede si sa cistige bani adevarati".

LIVIU RUSU (FC National):" La Sportul a fost o perioada foarte grea, in care jucatorii nu si-au primit banii timp de sase luni. Cu toate aceste greutati, baietii au terminat campionatul pe locul patru. Ei merita numai felicitari si cuvinte de lauda pentru tot ceea ce-au facut in aceste conditii vitrege"

Cu fotbalul in singe

Fundasul bancar a tinut sa-i faca o scurta caracterizare lui Dan Petrescu, fostul sau antrenor: "Acest om e un profesionist desavirsit. Se antrena cot la cot cu noi", a declarat Rusu. "Dan Petrescu are fotbalul in singe", a tras concluzia bancarul.

Ii e dator

Suparat de situatia in care Vasile Siman a dus clubul din Regie, Liviu Rusu a spus ca, pe linga datoriile catre stat, patronul Sportului mai are sa-i dea bani si lui. Jucatorul a afirmat: "Nici acum nu mi-am vazut banii. Pentru a scapa de datoria catre mine, Siman m-a amendat fix cu suma datorata, deoarece am plecat in aceasta vara la FC National".