Incredibil. In prima etapa, presedintele Constantin Iacov a inscris pe foaia de joc un fotbalist fara licenta si contract inregistrat la LPF

Australianul John Wayne Shroj a depus un memoriu la Comisia pentru Statutul Jucatorul pentru a deveni liber de contract la FC National. Cum cazul sau este in continuare in pronuntare, acesta nu a primit licenta de joc pentru ca nu are contract inregistrat la LPF. In aceeasi situatie se afla si nigerianul Abiodun Agunbiade. Cei doi au declarat in fata comisiei prezidate de Ion Turculeanu, profesor la Facultatea de Drept "Nicolae Titulescu" din Craiova, ca se simt "amenintati si santajati" de presedintele clubului, Constantin Iacov. In ciuda acestor fapte, Constantin Iacov l-a trecut Shroj pe foaia oficiala de joc in partida din prima etapa, cu Dinamo. Spre norocul Nationalului, Shroj nu s-a prezentat la stadion.

0-3, la masa verde

Conform articolului 20, alineatul 5 din ROAF, o echipa care foloseste un jucator nelegitimat de forul conducator pierde meciul la masa verde cu scorul de 0-3. Un caz asemanator, dar la o scara superioara, s-a consumat in 1997, in turul al doilea preliminar din Champions League. La partida Steaua - Paris Saint Germain, francezii au folosit un jucator fara drept de joc si au pierdut meciul la masa verde cu 0-3, desi pe teren Steaua castigase doar cu 3-2. Putem presupune ca Iacov a folosit deliberat aceasta stratagema pentru a nu supara un club atat de puternic ca Dinamo, in cazul in care cei de la FC National nu ar fi pierdut meciul direct.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.