De parca nu-i era de ajuns clinciurile din sezonul trecut, antrenorului Dan Petrescu pare sa-i fi ajuns "cutitul la os", de vreme ce ii este din ce in ce mai greu sa comunice cu conducatorii clubului polonez Wisla Cracovia. "Nu mi-au dat bani pentru transferuri, asa ca nu pot sa ceara castigarea campionatului si avansul in faza grupelor Cupei UEFA", s-a destainuit romanul cotidianului "Gazeta Wyborcza", reliefand astfel neintelegerile pe care le are cu oficialii echipei in privinta insistentei de a cere, de exemplu, achizitionarea unui atacant de valoare.

"Clubul nu mi-a dat bani pentru transferuri, iar pe gratis nu pot gasi un atacant valoros. Vreau sprijin din partea conducatorilor", a exclamat Petrescu, recunoscut pentru limba sa "ascutita". De altfel, "Bursucul" nu vrea sa accepte explicatii de genul "bugetul Wislei nu prevede asemenea cheltuieli" si nici nu-i place cand responsabilii clubului fac presiune asupra lui, cerand rezultate cu investitii minime. "Nu sunt magician, sunt doar antrenor!" - a izbucnit el dupa meciul de sambata, disputat impotriva celor de la Gornik Zabrze, ceea ce inseamna ca exista un conflict deschis intre el si oficialii Wislei. Asta ca sa nu mai spunem de "teapa" de joi, cand s-a anuntat o conferinta de presa (cu participarea romanului si a celorlalti responsabili ai formatiei), anulata insa cu doua ore inainte de inceperea ei, pe motiv ca Federatia poloneza a organizat exact in acelasi moment o instruire cu antrenorii si jucatorii pe tema noilor prevederi.

"Eram pregatit sa ma intalnesc cu jurnalistii, dar am gasit sala goala", a replicat Dan Petrescu, in vreme ce "lesii" lasa sa se inteleaga ca s-au cam saturat de nemultumirile antrenorului. "Cand am venit la Wisla, club mare, cu aspiratii, m-am asteptat sa fie bani pentru jucatori. Acum nu-mi ramane nimic altceva decat sa ma adaptez la noile conditii. Oricum, realizarea scopurilor dorite de club va fi foarte, foarte dificila", concluzioneaza resemnat "Bursucul", constient totodata de vremurile grele ce-l asteapta.

Ca sa nu mai spunem ca, daca va da gres cu austriecii de la SV Mattersburg in faza preliminara a Cupei UEFA, exista premizele ca nimeni si nimic sa nu-l mai poata salva de la demitere. De fapt, indiferent de rezultatul din acest meci, nu-i exclus ca, pana la sfarsitul anului, romanul sa plece de la Wisla Cracovia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.