Situatia penibila in care au fost pusi, in ultimele doua saptamani, cei mai valorosi tehnicieni din Romania, Octavian Belu (foto) si Marian Bitang, i-a trezit din letargie si pe alesii neamului. Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Corneliu Ciontu, a declarat, ieri, in plen, ca "antrenorii de gimnastica Octavian Belu si Mariana Bitang, desi iubiti si respectati, au fost supusi, de dragul scandalului, unui veritabil linsaj mediatic". In acest context, prim-vicepresedintele PRM a spus ca viata particulara a celor doi si a copiilor lor a fost analizata sub lupa, li s-au adus acuzatii referitoare la "metode barbare de antrenament", iar acum sunt urmariti in Justitie pentru insusirea de foloase necuvenite.

Mai mult, deputatul a precizat ca "toata lumea stia si aproba practica impartirii premiului intre antrenor si sportiv!". In acest contex, liderul PRM a facut un apel catre toti antrenorii din tara, indiferent de disciplina, sa se autodenunte, daca se gasesc intr-o situatie asemanatoare cu cea a tehnicienilor de la lotul national feminin de gimnastica. "Scandalul de dragul scandalului are numai efecte destabilizatoare. Aceasta e lectia pe care ar trebui s-o invatam din cazul Belu-Bitang", se mai arata in declaratia politica a lui Corneliu Ciontu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.