Pilotul german a castigat lejer cursa de astazi de la Hockenheimring, reusind sa mai taie sase puncte din avansul lui Fernando Alonso. Ecartul este acum de doar 11 puncte

Michael Schumacher a reusit sa se apropie la doar 11 puncte de campionul mondial en-titre, Fernando Alonso, dupa ce a castigat fara probleme Marele Premiu de Formula 1 de la Hockenheim. Performanta sa a fost insa inlesnita si de spaniolul de la Renault, care nu a reusit decat un loc cinci. Finalul sezonului se anunta a fi cel mai disputat din ultimii ani.

In fata unor tribune pe jumatate goale, Kimi Raikkonen a plecat din pole position, in fata celor doi piloti de la Ferrari. In al doilea viraj al cursei, un acrosaj lateral intre Ralf Schumacher si David Coulthard si o lupta pentru trasa ideala intre cele doua Renault-uri si Honda lui Rubens Barrichello au prefatat abandonul lui Nico Rosberg, care a iesit in decor. De la Rosa a fost si el nevoit sa renunte in virajul urmator, din cauza unei probleme mecanice.

In fata au ramas Raikkonen, Michael Schumacher si Felipe Massa, pilotii Ferrari incercand sa recupereze cat se poate din ecartul care-i separa de Renault in clasamentul general. Dupa ce Kimi Raikkonen a intrat, in turul al zecelea, la boxe, carma cursei a fost preluata de germanul de la Ferrari care avea sa se distanteze vizibil in fiecare tur. Astfel, in turul al 20-lea, cand Schumacher a alimentat, a reusit sa iasa de la boxe in fruntea plutonului, chiar in fata coechipierului sau. Nu s-a intamplat nimic senzational nici la cea de-a doua intrare la boxe, singurele evenimente notabile fiind abandonul lui Mark Webber (care se afla pe al cincilea loc in momentul iesirii din cursa) si urcarea lui Alonso cu o pozitie, spaniolul fiind doar o umbra a pilotului care in prima parte a sezonului isi umilea adversarii.

Linia de sosire i-a primit, pe rand, pe Michael Schumacher, Massa, Raikkonen (care desi a intrat de trei ori la boxe a reusit o clasare pe podium), Button, Alonso si Fisichella. Trulli (locul 7) si Klien (locul 8) au fost ultimii piloti care au ciupit puncte in cursa de astazi.

Raman sase curse de disputat, in momentul in care cuplul Renault-Michelin se afla intr-o evidenta scadere de forma iar avansurile echipei franceze si al pilotului spaniol se topesc precum zapada la caldura. Este greu de crezut ca Renault (10 puncte avans in fata lui Ferrari) si Alonso (11 puncte in fata lui Schumacher) vor reusi sa reziste forcingului scuderiei italiene, care pare pregatita sa castige toate cele sase gale care au ramas de disputat in 2006. Urmatoarea cursa va avea loc in Ungaria, in weekend-ul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.