Soc in lumea ciclismului! Cistigatorul Turului Frantei a fost prins cu o rata ridicata de testosteron exact dupa victoria sa din etapa a 17-a, cea care l-a propulsat in cistigator al Turului. Evenimentul survine dupa ce inainte de startul competitiei, sportul cu pedale a mai fost zguduit de un imens scandal de dopaj.
Un control antidoping la care a fost supus Floyd Landis la editia Turului Frantei din acest an a aratat o rata anormal de ridicata de testosteron, a anuntat, ieri, echipa sa, Phonak. Ciclistul american a fost depistat pozitiv cu acesta substanta in seara victoriei sale in etapa a XVII-a, la Morzine, pe care a cistigat-o dupa un raid solitar de 130 de kilometri.

Rutierul, in virsta de 30 de ani, a recuperat tricoul galben la doua zile dupa victoria de la Morzine si a cistigat, duminica, pentru prima oara Turul Frantei. Landis intentioneaza sa solicite analiza esantionului "B", care va fi efectuata in acelasi laborator, la Chatenay-Malabry. Daca va fi gasit vinovat de dopaj, Landis va fi primul cistigator din istoria Turului Frantei care va fi declasat dupa sosire.

Miercuri, UCI a anuntat ca un test antidoping efectuat in timpul editiei din acest an a Turului Frantei a avut un rezultat anormal, fara insa a preciza despre ce rutier este vorba.Federatia internationala nu a precizat nici despre ce substanta este vorba, nici data la care a fost efectuat testul antidoping.

"Rezultatul primit in aceasta dimineata se refera la prima analiza si trebuie sa fie confirmat fie de o contraexpertiza solicitata de rutier, fie de renuntarea la efectuarea contraexpertizei de catre sportiv", a anuntat UCI, miercuri.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.