Steaua s-a impus fara sa forteze in fata slovenilor de la Gorica, asigurindu-si practic calificarea in turul III al Ligii Campionilor gratie celor doua goluri marcate in deplasare.

Olaroiu poate pregati in liniste debutul campionatului, care va avea loc simbata, intr-un duel de foc cu rivala Poli Timisoara

Pe un stadion modest, de numai 3.000 de locuri si fara mesterul Mirel Radoi in teren. Asa a inceput Steaua lucrarile la temelia constructiei ce se vrea a fi una dintre vilele impuna toare in cartierul rezidential al granzilor din Champions League. Iacob e cel mai nerabdator dintre elevii arhitectului Olaroiu si se grabeste sa ia primele masuratori inca din debutul partidei, dar portarul Simcic reuseste sa amine inceperea propriu-zisa a lucrarilor.

Slovenii incearca sa riposteze, insa sint mult prea apatici pentru a ne aminti de mitul Mesterului Manole, in care unii surpa tot ce incearca ceilalti sa construiasca. La pauza e 0-0. Olaroiu isi consulta schitele proiectului si ros-albastrii incep mult mai hotariti partea secunda a jocului. Dica isi ia inima in dinti si asaza prima caramida printr-o executie de maestru, in urma unei lovituri libere.

Stelistii controleaza jocul si incep sa-si dovedeasca superioritatea. Victoras Iacob isi ascute mistria si continua munca inceputa de partenerul sau din linia de atac, inaltindu-se in careul sloven si ridici nd scorul la 2-0. Meciul se linisteste.

Slovenii atit pot, iar Steaua atit are de facut in aceasta seara. Lucrarile sint abia la inceput si este aproape imposibil sa anticipam cit de falnica se va inalta viitoarea constructie. Deocamdata, stelistii au asezat temelia.

Goian, abia refacut

Cu toate ca in ultima perioada a acuzat dureri acute la spate, Dorin Goian a inceput titular partida cu ND Gorica. El a facut incalzirea de dinaintea meciului asistat de preparatorul fizic al ros-albastrilor, Fernando Hippolitti, care l-a intrebuintat serios cu o serie de exercitii fizice complicate. Goian a revenit in primul unsprezece dupa ce la Supercupa cu Rapid a urmarit meciul de pe pista de atletism, nefiind inclus in lot.

Atmosfera relaxata

Toate cele 3.000 de locuri ale stadionului Sportni Park au fost ocupate la ora inceperii meciului. Terror Boys, minuscula galerie a slovenilor, a incercat pe intreaga durata a partidei sa isi faca simtita prezenta, insa pentru cei neobisnuiti cu spiritul de la meciurile Goricei, atmosfera a fost una specifica partidelor amicale sau disputate cu portile inchise, indicatiile antrenorilor putindu-se auzi destul de clar din tribune. Steaua a fost si ea sustinuta la Gorica de un grup de suporteri, care au scandat cel mai des "Campionii, campionii".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.