Magnatul rus a pierdut 53 de milioane de lire din transferuri, numai pe roman aruncind 15,8 milioane

Patronul clubului Chelsea, magnatul rus Roman Abramovici, a inregistrat pierderi pe piata transferurilor de 53,15 milioane de lire sterline in cei trei ani de cind a preluat clubul londonez, informeaza cotidianul "The Sun". Potrivit sursei citate, Chelsea a pierdut mai mult de dublul sumei cheltuite in aceeasi perioada de rivalii de la Arsenal Londra. Cea mai mare suma pierduta de Abramovici a fost in cazul transferului lui Adrian Mutu, pe care l-a achizitionat in 2003 de la FC Parma, pentru 15,8 milioane de lire sterline, insa l-a concediat in 2004 dupa ce a fost depistat pozitiv.

Proces la FIFA

Mutu a ajuns la Juventus in calitate de jucator liber de contract, astfel ca Luciano Moggi nu a platit nici un cent clubului londonez, desi in contabilitatea de la Juventus Torino a decontat aproape doua milioane de euro. Abramovici ar putea recupera din pierderi dupa ce Comisia de Apel a Federatiei Engleze de Fotbal (FA) a decis ca Chelsea este indreptatita sa-i ceara compensatii financiare direct lui Adrian Mutu, din cauza comportamentului nesportiv al acestuia. Londonezii solicita compensatii in valoare de opt milioane de lire sterline, procesul fiind in derulare la FIFA dupa ce si Tribunalul Sportiv de la Lausanne a respins apelul lui Mutu, dind dreptul celor de la Cheslea sa-si recupereze investitia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.