Mario Marinica este un nume care, in mod sigur, nu spune mare lucru iubitorilor sportului cu balonul rotund de la noi. Dupa ce a castigat, ca antrenor, cam tot ceea ce se putea cu echipa de junioare a clubului Arsenal Londra, el a ajuns sa lucreze pentru Federatia Engleza de Fotbal.

Nu se poate lauda ca a jucat la echipe de top. A facut junioratul la Dinamo, a trecut apoi la Steaua, pentru ca, in cele din urma, sa plece din tara. Era in 1992, cand s-a inscris la un curs de management in Anglia. Insa, de la universitate, Mario Marinica a ajuns pe banca tehnica a echipei U-15 de la Arsenal, cu care a castigat campionatul, Cupa Angliei si Cupa Ligii. Este, probabil, singurul antrenor roman care antreneaza in Anglia. "La universitate se juca fotbal si m-am dus si eu, mai mult ca sa sa ma destind. Apoi un coleg a zis ca sunt prea bun pentru nivelul acela si mi-a sugerat sa vin cu el la un club semiprofesionist. Asa am ajuns sa joc la Barking FC, din estul Londrei. Incet-incet, am trecut pe banca tehnica. Am reusit sa-i impresionez, asa ca m-au trimis sa fac scoala profesionista de antrenori pe banii lor", povesteste Mario Marinica despre inceputurile sale de tehnician.

In cele din urma, a ajuns la Arsenal. "Am fost la Arsenal in perioada 1999-2000. Am castigat 49 de meciuri si am facut un egal fara sa fiu invins. Am castigat campionatul, Cupa Angliei si Cupa Ligii cu fetele de la U-15", a mai spus Marinica, care a avut de-a face si cu fotbalul din Romania, dar a ramas dezamagit de comportamentul conducatorilor. "In vara lui 2001, antrenorul Mihai Marian a preluat echipa Rocar si mi-a propus sa vin sa-l ajut ca secund, dar formatia s-a desfiintat. Apoi, am fost la Pitesti, unde am lucrat cu Ion Moldovan. Insa cei din conducere nu au avut timp sa discute partea financiara cu mine, asa ca am plecat fara sa primesc vreun ban", povesteste tehnicianul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.