Recidiva. Dupa ce au fost amendati cu 20.000 franci elvetieni dupa meciul de anul trecut cu Sportul, stelistii risca aceeasi sanctiune dupa Supercupa Romaniei

"Am avut si vom avea mereu boala pe tigani", este un refren cantat de ani de zile de galeria stelista, la adresa Rapidului. El a devenit cu atat mai popular cu cat giulestenii au devenit rivalii echipei din Ghencea si a fost adoptat chiar si de jucatori. Denumirea peiorativa folosita a capatat, insa, conotatii rasiste, in lumina noilor prevederi ale FIFA, astfel ca Steaua risca amenzi mari. De altfel, dupa jocul cu Sportul, din campionatul trecut, echipa din Ghencea a fost penalizata cu 20.000 de franci elvetieni si cu disputarea unui meci cu portile inchise.

Aceleasi scandari

Dupa victoria din Supercupa, contra Rapidului, incidentele s-au repetat, jucatorii stelisti cantand acelasi refren, alaturi de suporteri. Consiliul National de Combatere a Discriminarii s-a sesizat imediat si a trimis ieri un comunicat prin care cere FRF sa ia masuri de sanctionare a echipei si a jucatorilor. Iar acum federatia nu se va mai putea prevala de faptul ca prevederile noului articol 55 din Codul Disciplinar al FIFA nu au intrat in vigoare. Sigur, Steaua nu va putea fi depunctata, pentru ca incidentul s-a produs in Supercupa, iar in aceasta competitie nu se acorda puncte. Insa echipa din Ghencea risca din nou sa fie amendata, cu minimum 20.000 de franci elvetieni. Mai mult, jucatorii care au scandat, risca si ei suspendari drastice.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.