Finantatorul studentilor a inceput sa isi achite datoriile, sperind sa-si salveze echipa pe ultima suta de metri

Vasile Siman a declarat, luni, dupa Adunarea Generala a LPF, ca Sportul Studentesc a inaintat o cerere la Federatia Romana de Fotbal de returnare a licentei. Patronul din Regie a explicat presei cum a fost posibila aceasta ultima cale de atac, precizind faptul ca au aparut elemente noi in privinta criteriului financiar, cel care a stat la baza retragerii licentei gruparii sale.

"Sint trei forme ale procesului de licentiere: de acordare, de retragere si de returnare, care este preva zuta in manualul de licentiere. Noi sintem in faza in care se va discuta la FRF returnarea licentei catre Sportul Studentesc. Consider ca au aparut elemente noi, iar criteriile dupa care am fost sanctionati poate nu mai sint de actualitate", a spus Vasile Siman.

Surse apropiate finantatorului din Regie au precizat ca in aceste zile Sportul a trecut deja la achitarea esalonata a unor datorii la bugetul de stat.

Antrenorul principal al Jiului crede ca retrogradarea studentilor este o mare nedreptate. "Sportul este o echipa foarte buna si a demonstrat acest lucru si in campionat pe vremea cind eram antrenor la lotul national de tineret si chemam cite 4-5 jucatori de la ei. Din pacate, sint niste legi ce trebuie respectate si de aceea nu vreau sa spun mai multe", a spus Florin Marin. Tehnicianul a mai declarat ca in cazul in care Pandurii vor juca in locul Sportului, Jiul nu va avea viata usoara: "Intre cele doua echipe exista rivalitati, orgolii si de aceea nu vom avea meciuri usoare cu Pandurii".

DUMITRU DRAGOMIR (presedinte LPF): "Am o parere foarte buna despre Siman, dar nu cred ca Sportul mai are sanse sa rezolve problema. Aveau 600.000 de dolari in contul LPF din drepturi de televizare. Nu pot sa inteleg de ce au refuzat sa-si plateasca datoriile"

REACTIE. Borcea e bucuros

Interpelat in legatura cu situatia Sportului, directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a mentionat faptul ca aceasta decizie a FRF aduce mai multa liniste in Liga I. "Nu ma intereseaza Sportul, dar consider ca daca nu vor juca in Liga I, inseamna ca va fi mai multa liniste, lucru care mie imi convine", a spus Borcea.

GEST. Pinalti se da exemplu

Revenit cu Ceahlaul in Liga I, Gheorghe Stefan a facut citeva referiri la cazul Sportul, precizind faptul ca acestia ar trebui sa isi achite datoriile. "Nu cred ca situatia ar fi ajuns asa de departe daca domnul Siman isi platea datoriile. Asta le este obligatia si ca atare trebuie sa suporte consecintele. Noi, de exemplu, sintem un club care nu avem datorii", a spus Pinalti.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.