Daca printre rapidisti tensiunea a inceput deja sa creasca, fanii Stelei se declara mult mai relaxati cu privire la meciul din aceasta seara.

Fortele de ordine sint pregatite totusi pentru orice, la partida fiind mobilizati aproape 1.500 de jandarmi si de politisti. Supercupa va pune iarasi fata in fata orgoliile celor doua galerii.

Suporterii ros-albastrii nu s-au inghesuit sa isi asigure locuri pentru meciul de asta-seara. La casele de bilete ale stadionului Steaua numarul tichetelor vindute nu depasise ieri-dimineata ordinul sutelor. "Cei mai multi isi vor cumpara bilete la intrarea in Stadionul Lia Manoliu", crede unul dintre liderii de galerie ai ros-albastrilor.

"Noi nu pregatim nimic special pentru simbata seara, ne ducem mai mult sa vedem noile achizitii ale Stelei. In orice caz, cred ca tot o sa fie sapte-opt mii de oameni la meci. Nu iese scandal", a mai spus el. Lipsa de interes pentru Supercupa este explicabila si prin data la care a fost fixata de FRF.

"Toata lumea este in concediu in aceasta perioada, nu-i mai arde nimanui de fotbal. Probabil daca ar fi fost programata mai tirziu s-ar mai fi umplut tribunele, asa... e de vara", a tras concluzia un alt lider al galeriei ros-albastre. De cealalta parte, suporterii alb-visinii vor trata meciul cu mult mai multa inver- sunare.

"Vom fi 10.000-15.000 de rapidisti pe Lia Manoliu, noi ne mobilizam ca la oricare meci cu Steaua, nu conteaza ca e Supercupa, meci de campionat sau orice altceva. Singurul lucru care o sa lipseasca va fi coregrafia", spune Gigi Corsicanu'.

Desi nu declara razboi pe fata ros-albastrilor, Noni, noul lider al galeriei rapidiste, arunca sageti otravite catre Ghencea: "Stiu ei cu cine au de-a face. Nu am ce mesaje sa le transmit stelistilor, asta e treaba sefilor lor de galerie, care stiti prea bine citi sint. Oricum, noi vom fi la fel de montati ca si jucatorii si vom cinta din minutul unu pina in minutul 90".

Intrari separate

Suporterii rapidisti vor putea intra in incinta complexului Lia Manoliu numai pe portile dinspre Pierre de Coubertin si Tony Bulandra. In schimb, fanii ros-albastrilor vor veni spre stadion pe strazile Maior Coravu, Vasile Serbanica si pe Bulevardul Basarabiei.

Anti-rasism

Cunoscut ca un fenomen ce a luat amploare in Romania, rasismul nu ii intereseaza pe suporterii giulesteni. "Pentru noi important e meciul in sine, nu ce scandeaza adversarii. Tigani sint peste tot. Steaua are mai multi tigani in galerie", a declarat fostul sef al visiniilor, Gigi Corsicanu'. Pregatiti de duelul cu fanii din Ghencea, rapidistii sint convinsi ca rivalii lor vor scanda si de aceasta data sloganuri rasiste: "Stim ca ei vor incita din nou la ura rasiala. Sa vedem daca jandarmii vor fi pregatiti", a spus Noni, noul lider al Giulestinei.

Fairplay, suporterii de sub Podul Grant nu vor sa auda de rasism: "Noi iubim si sustinem Rapidul. Tigani sau romani, noi ne respectam adversarii. Venim la stadion ca sa incurajam echipa noastra, altceva nu ne intereseaza", spune Corsicanu', care este completat de Noni: "Ce striga galeria Stelei la adresa noastra ne lasa reci".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.