Finantatorul Stelei ia peste picior campaniile de transferuri ale rivalelor la titlu, Rapid si Dinamo, insa trece cu vederea faptul ca in Ghencea au ajuns in aceasta vara trei jucatori, Valentin Badea, Bogdan Panait si Adrian Drida, care in primavara trageau cu dintii sa evite retrogradarea in esalonul secund. Noile achizitii nu sint de natura sa creasca spectaculos valoarea lotului stelist.

Imediat dupa terminarea campionatului, Gigi Becali declara: "Eu am ajuns la un nivel la care nu mai pot sa ma compar, din punct de vedere financiar, cu Borcea, Copos si cu celelalte musculite". Dusmanii ros-albastrilor din campionat au tremurat toata vara cu gindul ca Olaroiu se va intoarce de la Mondialul din Germania cu citeva vedete internationale platite din bombele imobiliare ale patronului stelist. Insa, lucrurile nu au stat tocmai asa. Initial s-a crezut ca venirile lui Drida, Panait si Badea sint datoriile morale pe care Becali le-a avut de platit unor fotbalisti care n-au mincat pa- mintul in meciurile cu Steaua.

Apoi a venit Klemi Saban, un fel de Perja al Israelului, care prinde nationala, dar e mai mult rezerva la echipa de club. In fine, transferul lui Coman in Ghencea, a recunoscut-o si Becali, a fost o intimplare. Cristea era aproape de Giulesti, in momentul in care a aparut varianta Timisoara. Pentru a-i face pe plac lui Olaroiu, care-l dorea din iarna trecuta pe mijlocasul lui Poli, Gigi Becali a preferat un schimb Coman - Cristea, plus 200.000 euro.

Indirect, patronul Stelei a recunoscut ca transferurile din aceasta vara au fost sub cele ale rivalelor din campionat: "Am vindut un jucator si am luat cinci. Ramine de vazut cine a facut afaceri mai bune, eu sau adversarii mei". Cu toate acestea, Becali s-a simtit in ultimele zile incoltit atit de suporteri, cit si de ziaristi.

"Ma deranjeaza toate speculat iile pe care le face presa, cum ca as fi obtinut profit de peste 1.000.000 de euro din comertul de jucatori. Am spus ca s-a incheiat campania de transferuri, dar e posibil sa mai vina cineva. Oricum, nu vreau sa mai spun nimic despre achizitii, pentru ca iar o sa apara in presa ca sint zgircit la transferuri si imi sar suporterii in cap", a incheiat Gigi Becali.

Fara emotii!

Presa din Slovenia este de parere ca Steaua pleaca cu prima sansa in meciul, de miercurea viitoare, cu ND Gorica. "Gigantii din Bucuresti", asa cum ii numeste cotidianul Primorske Novice pe elevii lui Cosmin Olaroiu, vor juca prima mansa a dublei cu slovenii miercuri la Gorica. Si in tabara stelista atmosfera este optimista, Gigi Becali fiind de parere ca ros-albastrii trebuie sa treaca fluierind de ex-iugoslavi.

Rupti de presa

Cosmin Olaroiu s-a intors ieri din Slovenia, unde a urmarit meciul Gorica - Linfield insa, la fel ca jucatorii, a refuzat sa faca vreo declaratie presei. Tot ieri, el a condus primul antrenament de la sosirea in tara, insa a tinut ca ziaristii sa nu fie prezenti. Atitudinea stelistilor se datoreaza unui articol aparut, in care s-a scris ca portarul Carlos si-a petrecut noaptea de joi consumind bauturi alcoolice.

GIGI BECALI (finantator Steaua):" Tremur de frica cind ma gindesc la transferurile pe care le-au facut adversarii mei. Rapid l-a luat pe Zicu, tremur si mai tare. Atunci cind vine vorba de Rapid, eu spun ca sezonul trecut i-am eliminat din Cupa UEFA si le-am suflat titlul de campioana. Nu ma intereseaza ce face Rapid, acum ma gindesc doar la Liga Campionilor."

Olaroiu nu-l vrea

Oficialii clubului Jiul s-au aratat uimiti de faptul ca Steaua l-a returnat pe Adrian Drida. "Ne-a surprins sa auzim ca Olaroiu nu-l mai vrea pe Drida. Deocamdata, jucatorul nu a venit in cantonamentul din Ungaria, dar daca s-a intors, il asteptam. Sintem siguri ca anul viitor va reveni in gruparea din Ghecea, pentru ca asta isi doreste", au declarat mai multi oficiali ai clubului din Vale.

Drida: "Vreau sa redevin titular!"

Desi are un contract pe patru ani cu Steaua, Adrian Drida nu va fi pastrat in lotul lui Olaroiu, dupa ce antrenorul stelist s-a aratat nemultumit de randamentul mijlocasului. "Astazi (n.r - ieri) voi avea o discutie cu Oli, pentru ca trebuie sa stiu ce am de facut. In cazul in care Oli renunta la serviciile mele, prefer sa ma intorc la Jiul, nu la alta echipa. In primul rind, il respect foarte mult pe Simota. Chiar daca la UTA sint acasa, prefer totusi Jiul. Acolo am multi colegi si simt ca fac parte din echipa aia. Oricum, daca ma intorc la Jiul, voi pune o conditie clubului. Nu vreau sa joc niciodata contra Stelei. Vreau ca si anul asta sa ia campionatul. Nu doresc sa le fiu adversar", a declarat Adrian Drida.

In alta ordine de idei, jucatorul spera pe viitor sa obtina postul de titular si este constient ca lupta pentru a ramine in lotul Stelei este destul de dura. "Posturile sint acoperite in acest moment si nu vad unde as putea avea loc. Oli a incercat mai multe solutii cu mine, am jucat si pe stinga, si pe dreapta, dar e cam greu sa te bati cu Nicolita , cu Radoi sau cu alti colegi. Antrenorul a ales experienta. Poate la anul voi deveni si eu o solutie. Multi jucatori au fost imprumutati de la Steaua, Ogararu, de exemplu, si au revenit", a incheiat Drida.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.