Un parteneriat vechi de 83 de ani este pe cale sa se rupa

In Italia circula zvonul potrivit caruia firma de automobile Fiat intentioneaza sa vinda clubului Juventus Torino, implicat in scandalul de coruptie care ar putea sa trimita "Batrina Doamna" in Serie B sau, mai rau, in esalonul trei. Conform "Dagospia", Sergio Marchionne (foto), top-managerul de origine italo-canadiana de la Fiat, ar fi decis in mod irevocabil sa vinda gruparea fondata in 1897, mutarea facind parte dintr-o strategie, chipurile, menita sa sisteze toate participarile companiei la afacerile care nu au legatura cu industria automobilelor.

Juventus Torino a intrat in subordinea Fiat sau mai bine zis a familiei Agnelli in 1923. Batrinul Giovanni Agnelli (fondatorul Fiat) si-a trimis fiul, pe Gianni Agnelli (in 1936), pe cind acesta avea doar 15 ani, sa conduca destinele gruparii Juventus. Ulterior, Gianni a preluat presedintia Fiat, functie (de onoare) detinuta pina in ultimele clipe ale vietii. In 1955, fratele Umberto (in virsta de 21 de ani) a devenit noul presedinte al "Batrinei Doamne", mutind cartierul general la Hotelul "Principe di Piemonte" din Torino. Umberto i-a lasat locul unui anume Catella in 1961, dar s-a intors la Juve cinci ani mai tirziu.

Gianni s-a stins din viata in ianuarie 2003, iar Umberto a murit in mai 2004. Dupa decesul lui Umberto, in familia Agnielli a inceput batalia pentru putere si, evident, si pentru Fiat si Juventus. Luca di Montezemolo (presedintele de la Ferrari) si John Elkan (fiul lui Gianni), preluind friiele concernului, primul in calitate de presedinte, al doilea ca "vice". In iunie 2004, Sergio Marchionne a devenit administrator-delegat al Grupului Fiat. Acum, ar vrea sa inchida aceasta colaborare istorica intre Fiat si Juventus. Sau sint doar zvonuri?


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.