Campion la motivarea financiara a echipelor mici care intilnesc pe Dinamo si Rapid, Gigi Becali crede ca stoparea acestei practici este una care va ramine pe hirtie. De fapt, spune finantatorul ros-albastrilor, exista infinite metode de a fenta reglementarile federatiei. Sumele oferite de patronul Stelei nu vor mai fi subiecte de stiri

In editia 2003-2004, Gigi Becali a venit insotit de ziaristi la hotelul echipei Apulum Alba Iulia pentru a motiva echipa lui Emanoil Savin sa obtina cel putin o remiza cu Dinamo. Pe la juma- tatea lunii mai a acestui an, inainte de meciul Rapid - Gloria, finan- tatorul Stelei convoca iarasi intreaga presa pentru a face publica urmarirea autocarului echipei bistritene. Scopul: recompensarea fotbalistilor lui Ovidiu Sabau cu cite 10.000 de euro in cazul unei victorii in fata giulestenilor.

Stimularea adversarelor contracandidatelor a fost, pina acum, o practica folosita de toti conduca torii marilor echipe din Divizia A, insa numai Gigi Becali a avut curajul sa joace cu cartile pe fata, facind intotdeauna publice sumele pe care le oferea drept motivatie suplimentara. El este convins ca lucrurile nu se vor schimba radical din sezonul viitor. "Aceasta decizie a federat iei nu are pina la urma nici o valoare, pentru ca banii tot se vor da, numai ca vor fi folositi intermediari care nu au legatura cu fotbalul", ne-a declarat ieri finantatorul Stelei.

Astfel, noile reglementari cu privire la supramotivarea adversarelor contracandidatelor au avut o tinta precisa, Gigi Becali. Singura consecinta a deciziei luate de Comitetul Executiv al FRF va fi ca patronul Stelei nu va mai inmina pungile cu bani in fata camerelor de luat vederi. Sumele oferite pentru a pune piedici contracandidatelor la titlu vor trece de pe ecranele televizoarelor in spatele cortinei, intrind astfel in sfera practicilor ilicite.

Nationalul e piedica

Unirea Urziceni, Otelul Galati si Ceahlaul Piatra Neamt vor fi adversarele lui Rapid si Dinamo in ultimele etape ale campionatului. Singura piedica in calea darniciei lui Gigi Becali ar fi FC National, adversara Rapidului in ultima runda, care conform oficialilor stelisti a facut "un blat cu acte" in acesta vara, punind clauze in contractele lui Sapunaru si Griffiths, prin care bancarii ar avea avantaje financiare daca Rapid ar cistiga titlul.

Transferuri surpriza

Desi au existat zvonuri care sustineau ca sezonul de transferuri al Stelei s-a incheiat in momentul aducerii lui Gigel Coman, Becali a tinut sa infirme acest lucru: "Cine a spus ca nu mai transferam pe nimeni? Ba poate ca mai aducem un jucator". Finantatorul sustine, totusi, ca venirea unui nou fotbalist in Ghencea se va produce numai daca Olaroiu si Meme Stoica o vor considera necesara.

Liga si atit

Steaua joaca de simbata cu Rapid doar pentru ca trebuie. Dupa Cosmin Olaroiu si Gigi Becali isi declara dezinteresul fata de Supercupa Romaniei: "Nu vreau sa ma gindesc la nimic altceva, nici macar la Cupa UEFA. Eu vreau sa intram in grupele Champions League si sa terminam pe primul loc. Nu e bine sa plecam la drum cu vreo indoiala".

In razboi cu Borcea

Debutul campionatului se apropie cu repeziciune si, in consecinta, conducatorii marilor cluburi au inceput deja razboiul declaratiilor. Gigi Becali a anun- tat ca nu mai vrea ca nimeni de la clubul sau sa nu mai intre in polemici, dar el este primul care arunca cu piatra. Cel vizat de Becali este oficialul dinamovist Cristi Borcea. Acesta este cunoscut ca unul ce nu poate digera prea usor atacurile rivalelor si nu pierde ocazia de a se razbuna.

Este usor de prevazut reactia lui Borcea atunci cind Gigi Becali a declarat faptul ca echipa sa nu va avea probleme in cistigarea titlului. "Va spun eu, Dinamo si Borcea nu au nici o sansa la titlu. Ei pot sa se pregateasca cit vor, si de Liga si de titlu, este treaba lor! Dar eu va zic ca si acest campionat il va lua Steaua. Borcea sa se lupte cu Copos pentru locul doi", a declarat latifundiarul. Cristi Borcea a reactionat prompt: "Gigi poate sa spuna ce vrea el. Mentionez insa ca anul trecut campionatul nu l-a cistigat Steaua, l-a pierdut Dinamo. Astfel ca in acest an tot noi vom fi favoriti la titlu"

CRISTI BORCEA (director executiv Dinamo):" Este meritul lui Gigi Becali in proportie de 100% ca Steaua a luat titlul in sezonul trecut. A pus o presiune fantastica pe arbitri si pe adversari. Si eu as face la fel daca as mai avea doar un punct avans in ultimele cinci etape. A dovedit ca s-a schimbat si a devenit un conducator de club foarte bun"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.