Octavian Belu a facut primul pas spre impacarea cu Oana Petrovschi. Avocatii antrenorului au anuntat-o pe Oana ca va primi 3.000 de euro. Fosta gimnasta spune ca in acest mod se recunoaste greseala si anunta ca va continua procesul.

EvoluTiile din gimnastica romaneasca sint contradictorii. In timp ce se fac progrese in ceea ce priveste reglementarile juridice, prin modificari aduse Legii sportului si acordarea unor recompense pentru descoperitorii de talente, procesul dintre Oana Petrovschi si antrenorii lotului national continua. Cercetat de Parchet, antrenorul Octavian Belu a decis sa-i inapoieze Oanei Petrovschi cei 3.000 de euro, dar acest lucru nu pune punct scandalului. "Prin acest gest, consider ca domnul Belu recunoaste ca a gresit cind mi-a cerut acea cota parte din cistigurile la concursurile de tip Grand Prix. Am fost sunata de avocatii dinsului care m-au informat ca pe data de 15 banii imi vor fi virati in cont", a spus Oana Petrovschi, care a implinit simbata 19 ani.

Oana se opereaza in Ungaria

Oana Petrovschi a mentionat ca ar putea fi supusa interventiei chirurgicale intr-o clinica din Ungaria. "Pina pe 16 februarie voi primi un raspuns de la o clinica din Budapesta, unde as putea face operatia. E singura mea sansa sa mai fiu sanatoasa si, oricit de riscant ar fi, o voi face", a explicat fosta sportiva. Finantatorul clubului de hochei pe gheata SC Miercurea Ciuc, Janos Kurko, i-a oferit Oanei Petrovschi sprijinul sau, pentru a obtine informatiile necesare de la clinica maghiara. "A vorbit cu avocata mea si vreau sa-i multumesc pentru ajutor. Astept raspunsul celor de la clinica", a adaugat fosta gimnasta. Ea si-a sarbatorit pentru prima data ziua de nastere alaturi de mama sa, in localitatea natala, Voiteg. "A fost extraordinar. Au venit unchi, matusi, veri pe care nu-i mai vazusem de foarte mult timp", a mai spus Oana. La solicitarea instantei de judecata, Oana va fi consultata, la finalul acestei saptamini, la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici". Trei zile mai tirziu, ea va fi audiata la Parchetul General.

15% pentru antrenorii de la cluburi

In alta ordine de idei, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, a promis ca forul pe care-l conduce va recompensa financiar antrenorii de la cluburi. Daca tehnicienii loturilor nationale sint mereu in prim-plan, laudati si recompensati cum se cuvine, nu acelasi lucru se poate spune despre tehnicienii de la cluburi, cei care descopera tinerele talente si le pregatesc ani de zile. Acestia nu numai ca traiesc intr-un anonimat total, dar lucreaza si pe un salariu de mizerie, de numai 2-3 milioane de lei. Conducerea Federatiei Romane de Gimnastica a incercat sa repare aceasta nedreptate, propunind ca tehnicienii de la cluburi sa primeasca fiecare cite 15% din premiul obtinut de la stat de sportivii pe care i-au descoperit. "Ministerul Finantelor a aprobat ca, dupa Atena, antrenorii gimnastelor medaliate sa imparta intre ei cei 15%. Noi cerusem insa 15% pentru fiecare. Nu este normal ca munca acestor antrenori de la cluburi sa treaca neobservata. Fara ei, tehnicienii de la lot nu ar fi avut cu cine sa lucreze. Am discutat aceasta problema cu presedintele COSR Octavian Morariu, care ne-a promis ca forul pe care-l conduce va suporta diferenta", a declarat presedintele forului roman de gimnastica, Nicolae Vieru


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.