Poli Timisoara a detonat ieri o noua bomba pe piata transferurilor. Fostul international roman Cosmin Contra (29 de ani) a primit dezlegarea de la clubul de fotbal Atletico Madrid pentru a evolua, la finalul campionatului intern, la formatia de pe Bega. Desi a primit o oferta de la Dinamo, "Gurita" a preferat sa se intoarca acasa, dupa zece ani de la plecarea lui din "Orasul florilor". El se va alatura lotului alb-violet in cantonamentul din Cipru, pe 14 februarie.
"Contractul lui Contra cu Atletico expira peste doi ani. Cu toate astea, clubul madrilen a renuntat la el pina in vara, lasindu-l sa joace gratis la ce echipa doreste. Pentru el, singura pista este Poli", a tinut sa precizeze Emil Rosianu, presedinte al clubului de pe Bega. Dorin Micsa, un prieten apropiat al lui Contra, a confirmat revenirea la Poli a celui mai bun fotbalist roman din urma cu patru ani: "Cosmin si-a manifestat dorinta sa se intoarca acasa. N-a fost vorba de bani, el urmind sa-si primeasca salariul lunar de la Atletico".

"Gata cu Steaua si cu Dinamo"

Pina acum, Balkan Petroleum a cheltuit peste 1 milion de dolari pe transferuri, bugetul alocat "alb-violetilor" intr-un sezon fiind comparabil cu acela al Stelei. Rosianu l-a luat peste picior pe Gigi Becali, dupa ce latifundiarul din Pipera declarase recent ca Poli nu se poate bate la titlu cu gruparea din Ghencea: "Ati vazut vreun act conform caruia Becali ar fi dat 1.5 milioane de dolari pe un jucator? La noi se vede clar. E normal ca Becali sa fie arogant, fiindca e la Steaua. Pe mine nu ma intereseaza alte echipe, ci doar Poli. Bugetul Politehnicii depaseste 4 milioane de dolari. E timpul ca si provincia sa-si spuna cuvintul. Gata cu Steaua si cu Dinamo. Trebuie sa apara concurenta, altfel nu vom avea un fotbal competitiv".
Desi s-a ferit sa vorbeasca despre echipa de baza a Politehnicii, considerind ca aceasta sarcina ii revine antrenorului principal Cosmin Olaroiu, Rosianu a avut un moment de visare: "Sintem descoperiti pe postul de fundas central. As vrea sa vina Maldini, dar nu se poate. Poate va juca la Poli cind se va retrage. Am glumit".

Citeste si:

"Nu sintem in filme"

"Multa lume crede ca Balkan spala bani prin echipa de fotbal. Nu exista posibilitatea de a face afaceri necurate, fiindca nici un ban nu se muta dintr-o banca in alta fara a nu fi identificat pe o cale legala. Nu sintem in filme, ca sa putem face orice", a incheiat oficialul timisorean.