Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastica, Nicolae Forminte, isi continua activitatea de pregatire in vederea Campionatelor Mondiale din Danemarca de la Aarhus din luna octombrie. A intrat, intr-un fel, intr-un program normal de antrenamente, dupa examenul de capacitate pe care a trebuit sa-l treaca majoritatea gimnastilor. Apoi dupa antrenamentele efectuate pe Litoral. Ultima operatie inainte de pregatirea propriu-zisa a fost legata de controlul medical.

Acum antrenorul nu mai are altceva de urmarit decat incarcarea "bateriilor" tuturor sportivelor care vor fi titularizate pentru mondiale. Si, in paralel desigur, grija deosebita pentru evitarea accidentarilor, ceea ce implica o buna dezvoltare a eforturilor, solicitari pe masura capacitatii de absortie a gimnastelor. Nicolae Forminte a tras nadejdea pana la ultima eclipa ca pentru mondiale ar putea conta pe Catalina Ponor.

Acum antrenorul s-a lamurit: Catalina si-a scos din preocupari cel putin pentru acest an orice actiune legata de gimnastica si de marea performanta. Tripla laureata olimpica, dupa ce a trecut cu bine examenul de bacalaureat, acum are in vedere numai concursul de admitere in invatamantul superior. Cu alte cuvinte, pentrru Forminte, Catalina Ponor reprezinta un capitol incheiat. In aceste conditii nu-i ramane decat sa-si fixeze intreaga strategie pentru mondiale in functie de sportivele de care dispune.

Sigur, in prim plan ramane Sandra Izbasa, campioana europeana la sol. Totusi Forminte mizeaza si pe o alta titulara a lotului, Steliana Nistor. O "vede" concurand la patru aparate, la Aarhus, in timp ce la Volos a concurat numai la doua. Forminte se gandeste totodata ca pe Sandra Izbasa sa o incerce si la sarituri. Ar fi o sansa in plus la podium. Antrenorul coordonator e convins ca daca 2006 va trece, conform calculelor staffului tehnic, cu medalii si la mondiale, atunci poate privi cu mai mult curaj in viitor. Aceasta si pentru ca nu va mai avea probleme cu selctia pentru lotul de senioare. Va dispune de mult mai multe gimnaste care depasind varsta de 16 ani vor putea face parte din "lotul mare".

Forminte este inca nemultumit de faptul ca o parte din membri de condcuere al COSR, in frunte chiar cu presedintele Octavian Morariu, nu ii acorda creditul pe care considera ca il merita, ca la COSR se vorbeste si acum de perspectiva revenirii la lot a antrenorilor Belu si Bitang!? De buna seama ca este doar o falsa alarma. Cei doi reputati artizani nu vor mai reveni la Deva.

Poate cel mult daca in actuala lor ipostaza de consilieri prezidentiali pentru sport nu vor gasi intelegerea necesara vor da curs unor oferte de peste hotare. Care au ramas viabile si pot fi oricand reactualizate. China, Marea Britanie, Spania, Germania, Olanda, daca nu si alte tari continua sa spere ca Belu si Bitang le vor onora pana la urma ofertele, cel putin cu un an inainte de Beijing. Adica pana in vara lui 2007. Asa stand lucrurile, Forminte nu trebuie sa mai traiasca un cosmar care s-ar numi Belu si Bitang.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.