Javier Arizala este dorit de stelisti, care vor astfel sa aiba o solutie viabila pentru postul de fundas stinga. Columbianul de 23 de ani a evoluat in sezonul trecut la Deportivo Pasto, fiind imprumutat de la o alta echipa din tara sa. Fostul atacant Ronnie Rosenthal intermediaza aceasta tranzactie. Fotbalistul a evoluat impotriva RomSosirea la Steaua a lui Gigel Coman nu a stopat campania de transferuri a ros- albastrilor. Acestia mai pregatesc achizitionarea unui jucator. "Vom aduce un fundas stinga columbian, care are 20 de selectii la nationala", a spus Gigi Becali. Patronul ros-albastrilor a dat de inteles ca tranzactia este aproape de a se efectua.

"Ar trebui sa fie in cantonamentul din Olanda", a spus Gigi. Venirea columbianului ar trebui sa intareasca flancul sting al defensivei, acolo unde Petre Marin este la apusul carierei (33 de ani) iar Mihai Nesu este dorit de mai multe echipe din Grecia si Ucraina. Cel la care se refera Gigi Becali ar putea fi fundasul de 23 de ani Javier Arizala, un fotbalist de mare perspectiva.

Acesta a evoluat in tara sa la Deportivo Pasto si este dorit si de argentinienii de la Racing. Fundasul a jucat 90 de minute in ultimul meci disputat de columbieni, amicalul cu Germania cistigat de nemti cu 3-0. El nu poate insa cumula 20 de selectii la nationala, asa cum a spus patronul Stelei, decit daca se iau in considerare si convocarile de la tineret.

Arizala nu mai face momentan parte din lotul lui Deportivo Pasto, el fiind imprumutat la aceasta echipa de o formatie de divizie secunda din Columbia.

Griffiths, propus Stelei

Impresarul Marcel Popescu vrea sa-l directioneze pe Ryan Griffiths spre Ghencea, dupa ce Rapid incearca sa scape de jucatorul pe care il transferase teoretic pentru 1,5 milioane de dolari. Steaua nu ar zice nu unui transfer, dar suma este considerata a fi prea mare. Becali ar fi de acord sa plateasca maxim 700.000 de dolari pentru australian.

Odiseea lui Coman

Transferul lui Gigel in Ghencea a fost blocat de doua ori Dorit la Steaua chiar de patronul Gigi Becali, Gigel Coman nu a reusit pina acum sa imbrace tricoul ros-albastru, desi in doua rinduri a fost foarte aproape. Patronul Stelei a dezvaluit acum un an faptul ca l-a dorit pe Coman, dar a fost sfatuit de Victor Piturca sa nu-l cumpere, deoarece ar fi prieten bun cu bautura. "Asa mi-a zis Piti. L-am ascultat atunci", a spus Becali.

Latifundiarul din Pipera nu a renuntat insa la a-l aduce pe mijlocas, desi acesta intre timp trecuse la Timisoara. In iarna, i-a propus lui Marian Iancu sa faca un schimb de jucatori, in aceasta tranzactie fiind inclus si Gigel, dar in cele din urma afacerea a picat, Becali refuzind sa mai cedeze vreun fotbalist la Timisoara. Oportunitatea a sosit insa vineri, cind Rapid a renuntat sa-l transfere pe Andrei Cristea.

Seara tirziu, Gigi Becali a luat legatura cu Marian Iancu si impreuna cu impresarul Dumitru Tudor au pus la punct termenii unei tranzactii avantajoase. Steaua l-a cedat pe Cristea plus 200.000 de euro, primindu-l in schimb pe Gigel Coman. Acesta va avea un salariu foarte bun in Ghencea, de aproape 130.000 de euro. De simbata, Coman se afla cu Steaua in cantonamentul de la Mierlo, urmind sa evolueze in amicalul cu NAC Breda.

GIGI BECALI DESPRE COMAN (acum un an):" Eu am vrut de foarte multa vreme sa-l iau pe Coman, dar nu m-a lasat Piturca. Mi-a zis: <>. Si i-am spus lui Piti ca, daca vine la Steaua, il aranjez eu si nu mai bea."

GIGI BECALI (ieri):" Este un fotbalist foarte bun. O sa vedeti ce afacere buna am facut cu baiatul asta"

JAVIER ARIZALA
Virsta: 23 de ani
Inaltime: 1.82 metri
Greutate: 78 kg
Echipa: Deportivo Pasto
Palmares: Campion al Columbiei 2005-2006
Posturi: fundas stinga si mijlocas stinga


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.