Batalia din finala CM de fotbal se muta din iarba pe circuit, unde Renault si Ferrari lupta motorizat pentru departajare

La 48 de ore de la sarbatorirea Zilei Nationale a Frantei, la Magny-Cours se celebreaza a 100-a editie a Grand Prix-ului din Hexagon, o data cu disputarea, duminica, a celei de-a 11-a etape a Campionatului Mondial de Formula 1. Cursa este marcata de disparitia din Marele Circ a columbianului Juan Pablo Montoya si inlocuirea sa in monopostul McLaren cu al treilea pilot, spaniolul Pedro De La Rosa. Dupa sapte victorii in cele 95 de Mari Premii alergate, sud-americanul pleaca in Nascar si lasa "sagetile argintii" cu 28 de puncte adunate in acest sezon, pe care l-a marcat insa prin numeroase erori de pilotaj.

Avantaj Renault

Dincolo de aceasta schimbare, etapa programeaza un nou duel intre Italia si Franta, ca si la fotbal duelul fiind pentru titlul mondial. Batalia Renault-Ferrari este mai apriga ca oricind, mai ales ca ecartul dintre principalii doi piloti, Fernando Alonso si Michael Schumacher, s-a redus la 19 puncte dupa victoria neamtului la Indianapolis. De altfel, doar cele doua echipe s-au impus in cursele din 2006, insa raportul le este net favorabil francezilor, care conduc cu 7-3.

Pe linga faptul ca joaca acasa, Renault mai are avantajul ca Alonso este cistigatorul ultimei curse de la Magny-Cours, urmatoarele locuri ale podiumului fiind ocupate de Raikkonen si Schumacher. "A fost o cursa fantastica anul trecut, una dintre cele mai bune din cariera mea. A fost o victorie clara, foarte importanta", isi aminteste si acum campionul mondial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.