Dinamo si Rapid incep in aceasta seara o noua campanie europeana, in care ambele grupari doresc sa-si depaseasca performantele obtinute in sezonul precedent. "Cainii" vor juca primul meci oficial din aceasta stagiune in Malta, contra formatiei Hibernians Paola, de la ora 22.00, pe stadionul TaQali.

Dupa un sezon in care Dinamo a punctat mai mult la capitolul scandaluri decat in clasamentul Diviziei A, "cainii" sunt pregatiti sa revina in forta si sa-si demonstreze adevarata valoare in fata suporterilor. Momentul poate fi privit ca unul foarte potrivit, daca nu ar fi vorba de Dinamo, o echipa ca Hibernians neputand ridica pretentii prea mari in fata unei formatii care are in fiecare an ca obiectiv cucerirea titlului national.

Insa "cainii" au antecedente in ceea ce priveste duelurile cu grupari din tari in care fotbalul nu este foarte dezvoltat. in 1986, Dinamo a fost eliminata din Cupa Cupelor, dupa ce a fost invinsa in ambele manse de formatia albaneza Dinamo Tirana, cu scorul general de 3-1. 11 ani mai tarziu, "cainii" simteau din nou umilinta unei eliminari premature, ei fiind scosi inca din primul tur preliminar al Cupei UEFA de echipa islandeza Knattspyrnufelag Reykjavik, dupa ce au pierdut ambele partide cu scorul de 2-0 si 2-1.

Pentru confruntarea cu Hibernians, Mircea Rednic a deplasat in Malta un lot de 21 de jucatori, dintre care lipsesc Galamaz, Baltoi, Predescu si Codreanu, toti patru fiind accidentati.

Starea de spirit in randul delegatiei dinamoviste este una foarte buna, "Puriul" fiind convins ca daca jucatorii sai nu-i vor subestima pe adversari, victoria nu poate scapa "cainilor". "Nu am emotii. Eu am incredere in jucatorii mei. Mergem sa castigam. Sigur nu o sa fie usor pentru ca am vazut ca meciurile de acasa le joaca destul de bine. Au o istorie destul de interesanta in cupele europene, mai ales in jocurile de acasa. Tratam cu mare seriozitate si respect aceasta echipa si sper sa obtinem un rezultat care sa ne dea liniste pentru meciul retur", a spus Rednic.

Ganea nu va fi titular

In partida din aceasta seara, tehnicianul "cainilor" nu se va baza pe Ionel Ganea, Streten Stanic si Cosmin Pascovici, care nu sunt inca pusi la punct cu pregatirea fizica. in aceste conditii, Rednic va incepe meciul din Malta cu Moss in poarta, Blay, Moti, Radu stefan si Pulhac in aparare, Margaritescu, Adrian Cristea, Catalin Munteanu si Paduretu sau Tames in linia de mijloc, in timp ce in ofensiva vor fi folositi Danciulescu si Niculescu. "Am stabilit deja primul 11, am exersat cu el si loviturile libere. Toti jucatorii sunt pregatiti pentru acest joc. Avem doua indisponibilitati, Codreanu si Predescu, care nu fac deplasarea, in rest am luat toti jucatorii plus trei portari", a precizat antrenorul Rednic.

Din delegatia "cainilor" au facut parte si Vasile Turcu si Cristi Borcea. Ultimul nu a uitat inca de eliminarile rusinoase din editiile anterioare ale cupelor europene, spunand ca jucatorii dinamovisti trebuie sa fie foarte prudenti in partida cu Hibernians. "Fiecare meci pe care il jucam trebuie sa-l jucam la victorie, dar nu e dinainte castigat. Noi mai avem experiente nefaste pe care nu o sa le uitam niciodata, asa ca suntem prudenti. Dinamo porneste cu prima sansa, trebuie sa castigam ambele manse, dar nu plecam dinainte castigatori. Haideti sa ne pregatim pentru meciul acesta de Cupa UEFA, pentru campionat si, speram, la anul sa ne pregatim si de Liga Campionilor", a spus presedintele executiv al FC Dinamo.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.