Desi admite ca are un lot mai slab decit cel avut la dispozitie anul trecut, Razvan Lucescu spera sa reuseasca, impreuna cu echipa pe care a format-o in Giulesti, depasirea performantelor din sezonul precedent. Pentru aceasta, antrenorul alb-visiniilor mai are nevoie de doi jucatori. Tehnicianul recunoaste ca nu stie mare lucru despre Sliema, adversarul din aceasta seara.

Sport Total: Miine (n.r. - azi) veti disputa primul meci din noul sezon.

Razvan Lucescu: Despre adversar, ce pot sa spun decit ca este o echipa mica, care in mod normal nu ar trebui sa ne puna probleme. Oricum, noi vom privi meciul cu seriozitate, pentru ca au existat atitea cazuri in care format ii necunoscute au produs surprize de proportii.

Aveti date despre Sliema?

Nu avem alte informatii decit cele de pe site-ul oficial al maltezilor. Asa a fost si anul trecut, atunci cind nu stiam mare lucru despre andorrezii de la Saint-Julia. Dar, repet, e o formatie care nu are voie sa ne puna probleme. Vom incerca sa marcam inca din meciul tur multe goluri pentru a transa calificarea inca de la Bucuresti.

Va fi mai greu anul acesta pentru Rapid decit anul trecut?

Da, va fi mult mai greu, in toate competitiile in care vom fi implicat i. De aceasta data, presiunea si asteptarile vor fi mult mai mari decit in sezonul precedent, dar sper ca le vom putea compensa prin experienta acumulata.

Are Rapidul un lot mai slab decit in sezonul precedent?

Intr-adevar, am slabit prin plecarile celor trei jucatori foarte importanti in angrenajul echipei: Daniel Niculae, Viorel Moldovan si Daniel Pancu. Dar speram sa avem un lot puternic si sa reusim performante mai mari decit in editia trecuta prin transferurile facute pina acum plus inca unudoi fotbalisti care vor mai veni.

Sapunaru la debut

Dupa mai multe zile agitate, din cauza transferului sau la Rapid, Cristian Sapunaru asteapta sa debuteze in Giulesti, intr-un meci oficial. Acest lucru s-ar putea intimpla azi, cind visiniii vor disputa primul joc din turul I preliminar al Cupei UEFA, impotriva maltezilor de la Sliema Wanderers. "Am mari emotii, insa sper sa le depasesc cit mai repede. Imi doresc ca o data cu debutul meu sa transam si calificarea in turul urmator", a spus Sapunaru.

Corsicanu s-a retras

De ieri, suporterii rapidisti au un nou lider de galerie. Astfel, locul lui Gigi Corsicanu, cel care a preluat sefia Ligii Suporterilor, a fost luat de Noni. "Galeria are un rol foarte important pentru echipa si impreuna sintem un grup unit. Sper ca si in viitor sa raminem la fel de puternici ca si pina acum", a spus Gigi Corsicanu.

Batalie aspra

Lucescu jr. priveste noul sezon intern ca pe unul disputat.

Desi in momentul de fata, echipa sa se pregateste pentru meciurile din Cupa UEFA, campionatul intern debutind pe 29 iulie, data la care Rapidul va fi disputat deja ambele manse din turul I preliminar, Razvan Lucescu a vorbit si despre lupta de la virful ierarhiei interne. Tehnicianul giulestenilor admite ca titlul va fi mult mai disputat, fata de editia care tocmai s-a incheiat, datorita faptului ca mai multe echipe s-au intarit foarte mult si si-au fixat obiective indra znete.

"Batalia va fi foarte aspra. Daca sezonul trecut doar noi si Steaua ne-am duelat pentru titlu, anul acesta sint mai multe echipe care au facut transferuri foarte importante", a spus Lucescu junior. Alaturi de Steaua, tehnicianul vede ca posibili rivali ai Rapidului echipe ca Dinamo, CFR Cluj si Poli Timisoara. Despre Timisoara, formatie la care a fost foarte aproape sa ajunga in intersezon, antrenorul feroviarilor considera ca principalele atuuri sint lotul extrem de valoros si potentialul financiar imens. "Editia viitoare va fi mult mai echilibrata decit precedenta", a incheiat Razvan Lucescu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.