FIFA se gindeste sa-i retraga francezului titlul de cel mai bun jucator al CM 2006. Thuram, care stie de ce s-a enervat Zizou, spune ca francezul a cazut in capcana italienilor

Anuntata emisiune, care urma sa elucideze ce i-a spus Materazzi lui Zidane, n-a dezlegat misterul pina la capat. Francezul s-a rezumat doar sa-si prezinte scuzele pentru suporterii din intreaga lume, insa nu si pentru Materazzi, dezvaluind ca italianul i-a adresat injurii dure la adresa mamei si surorii lui. Zidane a infirmat faptul ca ar fi fost numit terorist islamic.

Asa cum a promis, Zinedine Zidane a acordat un interviu postului de televiziune Canal Plus in care sa clarifice misterul reactiei rusinoase pe care a avut-o in timpul finalei Campionatului Mondial, cind a fost eliminat in minutul 110 pentru ca l-a lovit cu capul in piept pe Materazzi. Interviul fostului jucator al lui Real Madrid a fost difuzat in direct, ieri, la ora locala 20:00. Din pacate, francezul nu a reusit sa lamureasca prea mult lucrurile. A admis ca a gresit, insa a lasat sa se inteleaga ca nu regreta.

"Vreau sa imi cer iertare de la toti copiii si fanii care au vazut incidentul la televizor. Nu am nici o scuza pentru acest gest. Materazzi a pronuntat injurii foarte, foarte grave la adresa mamei si surorii mele. Am incercat sa nu il bag in seama, dar mi le-a repetat incontinuu. Nu regret ca l-am lovit, pentru ca asta ar insemna ca gestul lui Materazzi este OK", a declarat Zidane, fara a preciza expres cuvintele adresate de fundasul italian.

"Nu era ceva ce ar fi trebuit sa fac, evident. Era ultimul meu meci, milioane de oameni se uitau la mine. Dar auzi o data acele lucruri si incerci sa treci mai departe. Le mai auzi o data, iar a treia oara..."

Francezul a negat insa ca ar fi fost numit terorist. Cititorii pe buze folositi de ziaristii de la The Sun afirma ca italianul i-ar fi spus lui Zizou: "Esti fiul unei curve teroriste". Nici celalalt implicat, Materazzi, nu a reusit sa lamureasca problema. Italianul a recunoscut ca l-a jignit pe francez, dar a spus ca nu a jignit-o pe mama lui Zidane.

"A fost genul de injuratura pe care o auzi de zeci de ori pe teren", a spus Materazzi. FIFA a anuntat ca va deschide o ancheta in acest caz, Zidane riscind sa fie deposedat de trofeul de cel mai bun jucator al turneului.

Materazzi, castrat!
Mama lui Zidane l-a desfiintat pe italian

Presa internationala a emis supozitii dupa supozitii in legatura cu ce i-a spus Materazzi lui Zidane in finala Campionatului Mondial, fapt ce a determinat lovirea italianului de capitanul francez. Ultima varianta ar fi cea ca italianul i-ar fi spus lui Zizou ca este fiul unei curve teroriste. Materazzi a recunoscut ca l-a jignit pe Zidane, insa a dezmint it ca l-ar fi facut terorist ("sint un ignorant, nici nu stiu ce inseamna acest cuvint") sau ca i-ar fi adresat injurii mamei lui Zidane ("pentru mine, mama este sacra").

Conform ziarului englez Daily Mirror, Malika Zidane, mama superstarului, a avut o reactie extrem de dura la adresa fundasului lui Inter, cerind chiar castrarea acestuia. "Sint total dezgustata de ceea ce am auzit, imi laud fiul pentru ca si-a aparat onoarea familiei. Nimeni nu ar trebui sa fie supus unor astfel de insulte nici pe teren si nici in afara lui, chiar daca esti in finala Campionatului Mondial. Nu am decit dispret pentru Materazzi si daca e adevarat ce a spus, atunci vreau bilele lui pe o farfurie. Toata familia noastra este profund intristata, deoarece cariera fiului meu a trebuit sa se termine cu un cartonas rosu, dar macar si-a aparat onoarea. Unele lucruri sint mai importante decit fotbalul", a declarat mama lui Zidane.

Nu este in spital

O parte a presei a speculat faptul ca reactia violenta a lui Zidane ar fi fost determinata si din cauza faptului ca mama ar fi fost grav bolnava si internata in spital. "In afara unei scurte treceri, simbata, pe la clinica Vitrolles, pentru mici probleme de sanatate, mama lui Zidane se simte foarte bine", a scris La Provence.

Deposedat de trofeu?

Zidane ar putea ramine fara trofeul de cel mai bun jucator al Campionatului Mondial, a anuntat Joseph Blatter, presedintele FIFA. "Premiul este acordat de o comisie de ziaristi, nu de FIFA, insa forul mondial poate interveni atunci cind se confrunta cu comportamente contrare eticii sportive", a spus Blatter.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.