Rapid ar trebui sa suporte cheltuielile de intretinere si sa investeasca sume consistente pentru repararea stadionului

Facilitatile de care clubul patronat de George Copos, Rapid, beneficiaza din partea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) ar putea deveni de domeniul trecutului. Noul ministru de resort, Radu Berceanu, a anuntat ca va concesiona stadioanele aflate in proprietatea ministerului cluburilor de fotbal, cu intentia de a comuta beneficiarilor responsabilitatea investitiilor. Cea mai importanta baza aflata in proprietatea MTCT este stadionul Giulesti, care, pina in prezent, a inghitit fonduri importante din banii publici.

"Bazele sportive ale ministerului sint intr-o situatie cam ciudata. Cu referire la fotbal, noi ne ocupam cu intretinerea bazelor, cu datul de bani, iar altii cu vinzarile de fotbalisti. Prin urmare, neputind schimba ceva, sa fim noi cu vinzarile si ei cu investitiile, vrem sa le oferim in concesiune stadioanele de fotbal. Este mult mai firesc ca aceia care folosesc aceste baze sa le amenajeze cum le place si sa nu ne lase pe noi, niste neprofesionisti, sa le amenajam, pentru ca putem face si greseli", a declarat ieri Radu Berceanu. Demersul ministrului poate fi posibil in contextul modificarii legislatiei in domeniul concesiunii. Decizia lui Radu Berceanu vine pe fondul problemelor financiare pe care le ridica intretinerea bazelor sportive, de ordinul sutelor de miliarde de lei vechi anual.

Consolidarea, un milion de euro

Pe linga plata cheltuielilor de intretinere si exploatare ale stadionului, care vor trebui suportate de clubul Rapid in cazul in care ii va fi concesionata arena, Copos va trebui sa suporte cheltuieli consistente si pentru repararea acesteia. In momentul de fata, pe stadionul Giulesti nu pot intra mai mult de 10.649 de spectatori, chiar daca are o capacitate de 19.100 de locuri, din cauza ca anumite zone prezinta risc ridicat de prabusire in cazul unui cutremur, astfel ca FRF a dispus inchiderea anumitor sectoare. Pretul pentru consolidarea arenei ar putea ajunge la un milion de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.