Jucatoarea franceza de tenis Amelie Mauresmo a castigat turneul de la Wimbledon, pentru prima oara in cariera, dupa ce a invins-o, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-4, pe belgianca Justine Henin-Hardenne, intr-un meci care a durat putin peste doua ore. Frantuzoaica, in varsta de 27 de ani, se afla la a doua victorie intr-un turneu de Grand Slam, precedentul succes fiind inregistrat tot in acest an, la Australian Open, unde a trecut tot de Justine Henin-Hardenne, dupa ce aceasta a abandonat din cauza unor probleme gastrice.

In urma acestui succes, Mauresmo a devenit prima jucatoare din tara sa care se impune pe iarba londoneza dupa o pauza de 81 de ani, mai exact din 1925, de la succesul legendarei Suzanne Lenglen. Pentru victoria de la Wimbledon, Mauresmo a intrat in posesia unui cec in valoare de 625.000 de lire sterline, in timp ce invinsa s-a ales cu 310.000 lire sterline.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.