Rezultatele obtinute de reprezentativa de polo a Romaniei au produs impresie in intreaga lume. Printre invinsele tricolorilor pregatiti de Vlad Hagiu se numara multipla medaliata olimpica si mondiala Italia, "bronzul" Ligii Mondiale de anul trecut Germania, ocupanta locului trei la Mondialele de anul trecut din Grecia. Este pentru prima oara cand Romania s-a calificat in semifinalele Ligii Mondiale, intrecere ce se va disputa intre 19 si 23 iulie la Portugalete (Spania).

Daca se vor califica mai departe, romanii pot concura pentru premiul cel mare: 100.000 euro, suma destinata invingatoarei Ligii Mondiale. In plus, prima pozitie ar aduce automat si calificarea la Mondialele de anul viitor din Australia. Paradoxul este ca o asemenea echipa nu are, practic, bazin acoperit in Romania! Singurul existent, Floreasca, din Bucuresti, este nefunctional.

In prag de desfiintare

Pentru inlocuirea sistemului de incalzire existent in Sala Lucian Grigorescu si in bazinul Floreasca, aflate sub acelasi acoperis, sunt necesare patru miliarde de lei vechi.

Cele doua federatii, de handbal si de polo, au intocmit documentatia necesara si au inaintat cererea de fonduri catre Agentia Nationala pentru Sport. Seful ANS, Florian Carmen Gheorghe, s-a aratat dispus sa ii sprijine. "E un moment delicat, nu sunt bani pentru sport. Dar, atat polo, cat si handbal, sporturi de echipa cu care ne mandrim, merita sprijinite", a spus acesta.

Indemnizatii de 500-1.000 euro

Daca prezenta fostului mare jucator Vlad Hagiu pe banca tehnica e un argument in progresul nationalei noastre, alt motiv serios pentru care tricolorii au acum rezultate il reprezinta stimularea sportivilor. Jucatorii au primit indemnizatii cuprinse intre 500 si 1.000 euro si au motive sa "traga".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.