La o singura zi dupa demisia lui Capello, a venit si prima plecare a unui jucator de la Juventus. Fiorentina a anuntat ieri ca a ajuns la un acord cu Juve pentru transferul lui Adrian Mutu, sustinind ca fotbalistul va fi prezent la inceputul saptaminii viitoare la antrenamentele lui Cesare Prandelli. Conform presei italiene, gruparea viola va plati pentru fostul dinamovist sase milioane de euro, plus imprumutul bulgarului Valeri Bojinov pe Delle Alpi pentru urmatorul sezon.

Toscanii spun ca Mutu si-a dat acordul verbal pentru a juca la Fiorentina si il asteapta pe roman sa semneze un contract valabil pe cinci sezoane, cu un salariu de 1,5 milioane de euro, cu aproximativ 500.000 de euro mai mic decit cel de la Juventus. Mutu a mai lucrat cu Cesare Prandelli pe vremea cind evolua la Parma, in ceea ce multi considera cea mai buna etapa a carierei sale de jucator.

In stagiunea 2002- 2003, sub comanda lui Prandelli, Mutu a inscris 21 de goluri in 34 de meciuri, fiind transferat ulterior la Chelsea pentru 23 de milioane de euro. Cu sanse mult mai mari la un loc de titular, Mutu ar putea avea probleme si la noul sau club.

Ca si Juve, Fiorentina risca retrogradarea, fiind unul dintre cele patru mari cluburi ale Italiei acuzate de frauda sportiva. Procurorul care instrumenteaza cazul, Stefano Palazzini, a cerut pentru gruparea viola retrogradarea in Serie B si o penalizare de 15 puncte.

Lobont e surprins

Portarul roman nu stia nimic Goalkeeperul Fiorentinei a declarat ca nu stia de venirea lui Mutu. "Sint in tara si habar nu am ce se intimpla la club. Nu am stiut ca o sa vina Adrian, la fel cum nu sint la curent cu procesul de la Roma. Nu stiu ce voi face mai departe in cazul in care Fiorentina va pica in B. Probabil o sa aflu cind o sa merg la primul antrenament", a spus Lobont. Verdictul va fi dat la inceputul saptaminii viitoare.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.