In timp ce jucatorii isi cauta noi contracte, avocatii clubului torinez coopereaza cu procurorii pentru a evita o retrogradare direct in Serie C

Opt jucatori ai clubului Juventus vor fi in finala Cupei Mondiale de duminica. Luni, cind se asteapta verdictul in procesul de coruptie din Italia, ei si coechiperii lor ar putea fi legitimati la un club din cel de-al treilea esalon. Selectionerul Italiei vede insa partea plina a paharului, declarind ca scandalul i-a motivat suplimentar pe elevii sai.

"In orice caz, a avut un efect pozitiv, deoarece noi am acumulat multa furie care ne-a ajutat in teren", a completat si capitanul Squadrei Azzurra, Fabio Cannavaro. De performanta Italiei incearca sa se agate si avocatii clubului torinez, care vor sa negocieze o pedeapsa mai mica. Miercuri seara, avocatul clubului Juventus, Cesare Zaccone, a pledat pentru retrogradarea in Serie B si depunctarea, in locul retrogradarii in Serie C.

Moggi refuza interogatoriul

Reamintim ca procurorul Stefano Palazzi a cerut retrogradarea in liga secunda a gruparilor Fiorentina, Lazio Roma si AC Milan si penalizari de 15 puncte pentru primele doua si trei puncte pentru a treia. Cea mai drastica sanctiune s-a cerut pentru Juventus: excluderea din campionat, retrogradarea intr-o "divizie inferioara Seriei B", sase puncte de penalizare in sezonul urmator, dar si retragerea ultimelor doua titluri de campioana a Italiei. Procesul vizeaza si 26 de persoane, cele mai grave acuzatii fiindu-i aduse lui Luciano Moggi.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.