Averea personala nu va avea de suferit, mijlocasul detinind o strategie impotriva deprecierii imaginii

Decizia jucatorului britanic David Beckham de a renunta la banderola de capitan al nationalei Angliei ar putea avea efecte negative pentru Federatia Engleza de Fotbal (FA), care ar inregistra pagube de nu mai putin de 20 de milioane de lire sterline. Banii provin din parteneriate cu firme puternice, iar faptul ca mijlocasul lui Real Madrid nu mai este capitanul nationalei Angliei poate indeparta sponsorii cu care federatia a incheiat contracte. Conducatorii FA se tem ca ar putea pierde o avere si din vinzarea de produse promotionale.

Forul britanic a atins, doar anul trecut, o cifra de afaceri de 200 de milioane de lire sterline datorita sponsorizarilor si drepturilor tv, facind din Anglia cea mai bogata nationala de fotbal din lume. Ca o consecinta a retragerii lui Beckham din postura de capitan al Albionului ar diminua capacitatea FA de a atrage venituri in viitor, la acelasi nivel. Pe de alta parte, expertul in branduri Gavan Stewart sustine ca, daca Beckham ar fi renuntat la banderola de capitan in urma cu sase ani, atunci cind avea 25, ar fi putut pierde pina la 50 de milioane de lire sterline din cistigurile viitoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.