Conferinta de presa tinuta de Ribery luni a pornit razboiul psihologic dintre francezi si portughezi. Fotbalistul lui Marseille a declarat despre Scolari ca a fost un mare jucator, nestiind ca brazilianul a fost un anonim ca fotbalist, ajungind faimos gratie rezultatelor reusite ca antrenor

O simpla conferinta de presa l-a transformat pe Ribery intr-o tinta pentru ziarele lusitane. Fotbalistul lui Olympique Marseille incepuse bine analiza adversarului de astazi. "Portugalia e superioara Braziliei din punct de vedere defensiv. In fata are jucatori buni ca Deco, Figo, Cristiano Ronaldo sau ca Pauleta, insa noi sintem pregatiti sa invingem, pentru ca formam un grup solid. S-a vazut cu Spania si cu Brazilia", a declarat revelatia lui Domenech, insa a gafat rapid.

Intrebat ce stie despre selectionerul Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, Ribery a redus sala la tacere: "A fost un mare jucator care a jucat pentru mari cluburi". Realitatea e ca Big Phil, asemenea lui Carlos Alberto Parreira sau lui Jose Mourinho, a fost un anonim ca fotbalist. A ajuns faimos si erou national in Brazilia sau in Portugalia ca antrenor. Replica lusitanilor a fost dura.

"Francez idiot", a titrat cotidianul O Jogo pe prima pagina. "Fie ca a fost vorba de confuzie, o gluma proasta sau pur si simplu ignoranta, Ribery a facut o gafa imensa", sustin portughezii. Informat despre faptul ca Scolari a fost un anonim pe teren, Ribery si-a cerut scuze, dar a mai facut o greseala:

"Pedro Pauleta este unul dintre cei mai buni jucatori francezi", si s-a corectat rapid: "Ma scuzati, unul dintre cei mai buni jucatori din prima liga franceza". Pauleta, 33 de ani, a petrecut ultimele sase sezoane in Ligue 1, trei la Bordeaux si trei la Paris Saint-Germain.

Zizou, idolul brazilienilor

Sud-americanii si-au gasit un nou idol, chiar omul care le-a eliminat echipa de la Mondial. "Vino Zidane!", titreaza in editia sa de Sao Paulo cotidianul Lance, sugerindu-i francezului sa nu se retraga, ci sa joace pentru o echipa din Brazilia. Lance viseaza la venirea lui Zizou la una dintre cele patru mari echipe din acest stat brazilian: Sao Paulo, Corinthians, Palmeiras sau Santos.

"El este omul momentului", scriu brazilienii sub o fotografie a fotbalistului francez. "Dupa Mondial, de ce nu spui adio lui Real Madrid si sa incerci sa compensezi putin pentru tristet ea pe care ai cauzat-o la peste 180 de milioane de persoane? Vino si retragete de la noi, din patria fotbalului", propune Lance.

Thuram se retrage

Internationalul francez a anuntat luni ca nu va mai veni la echipa nationala dupa sfirsitul acestei Cupe Mondiale. "Savurez aceste momente pentru ca vor fi ultimele pentru mine ca jucator al Frantei. Consider ca este mai bine sa ma opresc aici, pina nu e prea tirziu", a declarat Thuram, jucatorul cu cele mai multe selectii pentru Les Bleus, 119. Zinedine Zidane, Lillian Thuram si Claude Makelele anuntasera dupa Campionatul European din 2004 ca renunta la nationala, insa au revenit asupra deciziei, la insistentele presei si ale publicului francez pentru a ajuta echipa sa se califice la turneul final din Germania.

Cristiano, cel mai bun pusti

Portughezul lui Manchester United este aproape de a cistiga premiul de Cel mai Bun Tinar Jucator al CM 2006. Cu doua zile inaintea premierii, Cristiano Ronaldo conduce cu 26% din preferintele votantilor de pe fifaworldcup.yahoo.com. Podiumul este completat de ecuadorianul Luis Valencia (25%) si Lionel Messi (15%).


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.