In timp ce nationala Italiei se pregatea de semifinala Campionatului Mondial contra Germaniei, in Peninsula, scandalul pornit de la dezvaluirile din cazul Moggi a capatat amploare.

Astfel, procurorul care instrumenteaza cazul, Stefano Palazzini, a anuntat sanctiunile pe care le-a cerut in cazul celor patru echipe acuzate de frauda sportiva. Cea mai grava situatie este cea a lui Juventus.

La scurt timp inaintea semifinalei Germania - Italia, procurorul Stefano Palazzini, cel care se ocupa de scandalul Moggi, a cerut pedepse drastice pentru Juventus, Milan, Fiorentina si Lazio, in cadrul procesului care se desfasoara la Roma. Cererea e mai dura decit se asteptau italienii, insa nu e sigur ca judecatorii vor acorda aceste pedepse. Asa cum era de asteptat, Juventus are cele mai mari probleme.

Cu opt jucatori in semifinalele CM, cinci pentru Squadra Azurra, plus trei francezi, torinezii ar putea ajunge in Serie C1, urmind sa primeasca si o penalizare de sase puncte. Pentru Milan, Fiorentina si Lazio, procurorii au cerut o retrogradare in a doua divizie. Prima ar putea merge in Serie B cu o penalizare de trei puncte, in timp ce ultimele doua au sanse mari sa inceapa sezonul 2006-2007 cu minus 15 puncte.

Dupa cluburi, au urmat personajele principale ale scandalului. Luciano Moggi si Antonio Giraudo, fostii sefi ai lui Juventus, risca sa fie suspendati din orice functie sportiva pe o perioada de cinci ani. De aceeasi soarta ar putea avea parte pre-sedintele demisionar de la fe-deratie, Franco Carraro, in timp ce administratorul delegat al lui AC Milan, Adriano Galliani, e aproape de a primi doi ani de suspendare.

Liga fara granzi

Retrogradarea celor patru formatii ar putea aduce schimbari majore in lista de echipe care vor reprezenta Italia in sezonul 2006-2007 al Ligii Campionilor. Juve, Milan si Fiorentina erau calificate. De aceasta situatie pot profita AS Roma (locul 5), Chievo (locul 7) si Palermo (locul 8). Al saselea loc din Serie A e ocupat de Lazio, o alta echipa cu probleme.

Pierd si titlurile?

Pe linga retrogradare, Palazzini a cerut ca ultimele doua titluri de campioana ale Italiei, cistigate de Juve, sa fie retrase, considerind ca au fost cistigate fraudulos. In urma acestei cereri, actiunile gruparii torineze au scazut cu 7,95% la bursa din Milano. Aceasta situatie ar putea avea efect si asupra lotului, o serie de jucatori putind parasi clubul pentru sume mici.

Prezentat azi la Real?

Juventus a anuntat, ieri, ca a acceptat demisia lui Fabio Capello. Italianul este asteptat astazi in Spania pentru a fi prezentat ca noul antrenor al lui Real Madrid. Madrilenii spera sa profite de problemele pe care cei patru granzi italieni le au pentru a-si intari lotul. Vicecampioana Spaniei ii urmareste pe Kaka (Milan), Buffon, Zambrotta, Vieira, Ibrahimovici si pe Emerson (toti Juventus).


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.