Sub conducerea lui Eriksson, Anglia a dat impresia ca poate, dar ca-i lipseste totusi ceva pentru a reveni in top. Suedezul va parasi nationala engleza dupa cinci ani si jumatate si trei turnee finale terminate de fiecare data in sferturi. Ziarele din Insula cred ca Eriksson a insemnat pentru Albion doar o risipa de bani si o generatie de fotbalisti irositi.

Anglia a terminat ciclul Eriksson, unul dominat in general de frustrare si de sentimentul de ratare. Sub conducerea suedezului, partea pozitiva a fost reprezentata de faptul ca Anglia nu a ratat prezenta la nici un turneu final. O performanta apreciata de presa engleza drept prea scump platita. 25 de milioane de lire sterline a incasat suedezul in cei cinci ani si sase luni petrecuti pe banca Albionului.

Suedezul, care si-a cerut scuze de nu mai putin de noua ori in conferinta de presa pe care a sustinut-o duminica, la revenirea din Germania, s-a aratat gata sa preia asupra sa toate responsabilitatile esecului. "Imi asum orice vina doriti. Am incercat sa dau tot ce am mai bun. Daca nu a fost suficient, asta e. Nu cred ca meritam sa fim eliminati. Vina este a noastra", a declarat Eriksson, care si-a asumat si selectia lui Walcott.

"Nu regret ca l-am selectionat pe Theo. Nu erau alti jucatori mai buni. L-am urmarit pe Jermaine Defoe de 15-20 de ori sezonul trecut". Suedezul insa nu a dat nici un pas inapoi in ceea ce priveste banii incasati. "Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu sintagma <>. De ce nu ar putea fi un selectioner la fel de bine platit ca un antrenor de club. Am fost bine platit si la Lazio. Nu sint cel mai bine platit antrenor din lume. Daca vreti sa puneti antrenor care sa se multumeasca doar cu onoarea acestui post, nu cred ca veti gasi persoana potrivita", a declarat suedezul. The Sun a calculat ca Eriksson a incasat 961.538 de lire sterline pentru fiecare dintre cele 26 de victorii in meciurile oficiale.

Viitorul lui Beckham, incert

Casele de pariuri din Anglia au inceput sa se intrebe daca David Beckham va mai fi selec- tionat de noul antrenor Steve McClaren. Jucatorul lui Real Madrid a anuntat ca renunta la banderola de capitan, insa nici nu se gindeste sa nu faca parte din nationala. Noul selectioner este rugat sa-l scoata pe Beckham din echipa si sa mearga pe mina tinerilor, Aaron Lennon si Shaun Wright-Phillips fiind alternativele propuse.

Beckham are o cota de 7-2 sa nu apara niciodata in nationala sub conducerea lui Steve McClaren, 4/6 sa joace la EURO 2008 si 11/8 sa nu apara la Europeanul din Elvetia si Austria. Cota pentru ca Beckham sa ajunga la 100 de selectii (in prezent are 93) este de 2/5, iar sansele ca Beckham sa il ajunga pe liderul de selectii pentru na- tionala, Peter Shilton (125), este de 14/1.

Urmatorul meci al Angliei este in august, amicalul cu Grecia, insa Becks are sanse mici sa joace, el urmind sa stea departe de teren urmatoarele sase saptamini, din cauza accidentari suferite in meciul cu Portugalia.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.