Pana acum, Germaniei i-a mers totul din plin. Problemele cu care se confrunta nationala "panzerelor" inaintea startului Cupei Mondiale au disparut ca prin farmec, Jurgen Klinsmann s-a metamorfozat peste noapte dintr-un tehnician de doua parale (cum era vazut de o mare parte a gazetarilor si a suporterilor) intr-un mare antrenor, iar echipa gazda a turneului final se afla la doi pasi de fericire.

Practic, doar doua meciuri ii mai despart pe nemti de trofeul suprem. Pentru asta, insa, Ballack si compania trebuie sa invinga in aceasta seara Italia, o echipa mai solida decat s-ar fi crezut initial. In ciuda scandalului imens izbucnit in "Cizma" cu putin timp inaintea inceperii Mondialului, legat de meciurile trucate din Serie A, reprezentativa antrenata de Marcello Lippi s-a descurcat de minune pana acum si, chiar daca n-a facut spectacol, a ajuns in semifinale si e decisa sa joace pe 9 iulie la Berlin cu trofeul pe masa.

Nemtii n-au pierdut la Dortmund

Semifinala Germania - Italia se va juca la Dortmund. Oras care pare sa le poarte noroc nemtilor, avand in vedere faptul ca "panzerele" nu au pierdut aici niciodata. Astfel, bilantul nationalei germane in meciurile disputate pe arena "Westfalenstadion" (care are o capacitate de 63.000 de locuri) este de 13 victorii si un rezultat de egalitate in decursul a 71 de ani.

"Este foarte motivant sa joci semifinala la Dortmund. Acesta nu este doar stadionul meu, a devenit stadionul nostru. Aici e ceva special. Nu exista intotdeauna un motiv rational pentru asta, dar publicul din Dortmund traieste si respira fotbal. Va fi un meci cum Germania n-a mai vazut. Sper sa exploatam atmosfera electrizanta a stadionului", a declarat fundasul central Christoph Metzelder, component al echipei Borussia Dortmund. In cadrul CM 2006 Germania a mai jucat aici cu Polonia, in faza grupelor, cand s-a impus la limita, 1-0. Si mijlocasul Tim Borowski se arata incantat ca nationala joaca la Dortmund, unde afirma ca sustinerea publicului poate fi decisiva: "Spectatorii sunt un fenomen real in Dortmund si se vor manifesta in avantajul nostru. Nu este nici o indoiala, publicul va fi al 12-lea jucator al nostru".

De partea cealalta, jucatorii italieni sunt constienti de faptul ca intalnirea din aceasta seara este una foarte dificila pentru ei, insa afirma ca vor da totul pentru a ajunge in finala. "Germania a mers foarte bine pana acum, a ajuns in semifinale si sunt sigur ca va face totul sa continue drumul. Va fi un meci dificil pentru ambele echipe", crede Zambrotta, in timp ce colegul sau Gattuso sustine ca nu-l sperie atmosfera care, fara indoiala, va fi pe stadionul din Dortmund: "Va fi dur, dar vom da totul pentru a atinge finala. Majoritatea stadionului va fi impotriva noastra, dar suntem obisnuiti cu asemenea atmosfera din cupele europene. Nu-i bagi in seama pe fani cand esti in teren, nu ei joaca. Germania sau Argentina, n-ar fi fost nici o diferenta. Este sau nu este o semifinala de Cupa Mondiala?".

Germania si Italia s-au intalnit ultima data in finala editiei din 1982 a Cupei Mondiale, cand italienii s-a impus cu 3-1. In palmaresul meciurilor directe, Italia se afla in avantaj, cu 13 victorii, 7 infrangeri si 8 egaluri. Reprezentativa lui Marcello Lippi va juca insa pentru prima oara pe gazonul de la Dortmund. In ultima confruntare directa, un amical disputat pe 1 martie la Florenta, peninsularii au castigat categoric, cu 4-1.

Arbitreaza mexicanul Benito Archundia

Mexicanul Benito Archundia va arbitra prima semifinala a Cupei Mondiale, pe care o vor disputa echipele Germaniei si Italiei. Archundia, in varsta de 40 de ani, va fi asistat de compatriotii sai Jose Ramirez si Hector Vergara. Trioul mexican a mai oficiat deja de trei ori la aceasta Cupa Mondiala, si anume la meciurile Cehia - Italia, Brazilia - Croatia si Ucraina - Elvetia. Avocat in viata de zi cu zi, Benito Archundia a devenit arbitru international din 1994.

Klose si Ballack au fost menajati

Atacantul Miroslav Klose si coordonatorul de joc Michael Ballack, accidentati in meciul cu Argentina, din sferturile de finala ale Cupei Mondiale, au fost menajati duminica in timp ce restul echipei a avut program la sala de fitness, a anuntat staff-ul nationalei Germaniei. "Klose a fost victima unor crampe la pulpa piciorului dupa o ciocnire cu portarul argentinian, suferind o contuzie. La randul sau, Ballack a muncit mult, a alergat mult in partida cu Argentina, dupa ce se accidentase usor la debutul turneului", a explicat antrenorul secund Joachim Loew, care a asigurat insa ca ambii fotbalisti vor fi restabiliti pana la ora confruntarii cu Italia.

Sefii federatiei germane se roaga de Klinsmann sa ramana

Selectionerul Germaniei, Jurgen Klinsmann, trebuie sa continue munca la echipa nationala si dupa Cupa Mondiala, a afirmat co-presedintele Federatiei Germane de Fotbal (DFB), Theo Zwanziger. "Kinsmann a dat o filozofie acestei echipe si de aceea el trebuie sa continue, pentru ca avem o datorie fata de suporterii nostri. Chiar si cu riscul ca din cand in cand sa nu mearga", a declarat Zwanziger pentru publicatia "Bild am Sonntag". "Singura limita este primul meci international de pe 16 august, cu Suedia. Pana atunci are timp sa se hotarasca", a adaugat oficialul DFB. Contractul lui Klinsmann, numit in iulie 2004 si al carui obiectiv este sa aduca Germaniei un al patrulea titlu mondial, se incheie dupa acest turneul final.

Procedura disciplinara impotriva lui Frings

FIFA a deschis o procedura disciplinara impotriva mijlocasului german Torsten Frings, acuzat ca a lovit cu pumnul un jucator argentinian la sfarsitul meciului din sferturile de finala ale Cupei Mondiale. Cu toate ca rezultatul anchetei urma sa fie anuntat abia aseara, selectionerul german Jurgen Klinsmann era convins ca elevul sau va fi absolvit de orice vina si va putea juca impotriva Italiei. "Sunt convins ca Torsten Frings va fi in teren si ca viitorul sau adversar direct va fi atacantul italian Francesco Totti. Noi plecam de la principiul ca nu va exista nici o sanctiune", a declarat Klinsmann in cadrul unei conferinte de presa. Klinsmann a precizat ca, la meciul cu Argentina, jucatorii sai nu au facut altceva decat sa reactioneze dupa ce l-au vazut pe fundasul german Per Mertesacker la pamant. "Si arbitrul a reactionat, acordandu-i un cartonas rosu jucatorului argentinian Cufre", a adaugat selectionerul.

Premierul italian Romano Prodi va fi prezent la meci

Premierul italian Romano Prodi a anuntat ca va asista azi la partida Germania - Italia, din semifinalele CM 2006. "Voi fi prezent pe stadion. Germania - Italia este un meci etern. In trecut ne-a adus mari bucurii", a afirmat Prodi, referindu-se la partidele castigate de reprezentativa tarii sale in semifinalele CM 1970 si in finala CM 1982. "Fotbalul italian trebuie reformat din structuri, dar echipa nationala reprezinta valorile pozitive ale poporului nostru: angajament, fantezie si talent", a mai precizat primul ministru italian.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.