Numele romanului a aparut pe lista celor 13 fotbalisti care, conform declaratiilor arbitrului Robert Hoyzer, au lucrat cu mafia pariurilor sportive. Fostul stelist a fost cercetat pentru trucarea unui meci dintre Paderborn si Chemnitz, dar "Reghe" n-a jucat niciodata pentru aceste cluburi

Fotbalistul roman Laurentiu Reghecampf s-a vazut implicat fara voia sa in cel mai mare scandal care a zguduit vreodata fotbalul german. Saptamana trecuta, dezvaluirea conform careia arbitrul Robert Hoyzer a participat la meciuri trucate in ligile inferioare, pariind pe meciurile pe care le arbitra, a declansat o adevarata nebunie in Germania. Nu mai putin de 150 de politisti au fost mobilizati pentru a depista persoanele implicate in trucarea partidelor. In total, 25 de persoane au fost suspectate ca au aranjat meciuri pentru a obtine castiguri din pariuri. Hoyzer a intocmit o lista cu 13 fotbalisti care ar fi fost vinovati de trucarea unor meciuri din liga a doua si a treia germana. Pe lista lui Hoyzer apare si numele fotbalistului roman Laurentiu Reghecampf, proaspat transferat de la Energie Cottbus la Alemannia Aachen. Romanul s-a trezit miercuri dimineata cu politia la usa camerei sale de la Hotelul Kwellenhoff. Reghe a fost "saltat" si dus la sectia de politie pentru a da declaratii despre presupusele sale implicari in mafia pariurilor. In acelasi timp, politistii au perchezitionat si casa pe care mijlocasul o mai detine, inca, la Cottbus. Timp de patru ore, Reghecampf, care a jucat la Steaua cativa ani, a trebuit sa dea declaratii in fata procurorilor. In final, mijlocasul roman a fost eliberat din lipsa de probe.

"Din ceea ce a spus, n-au gasit nimic concret ca sa-i oblige sa-l retina in continuare", a anuntat avocatul jucatorului, Helmut Reitz. Cotidianul german "Bild" precizeaza ca implicarea lui Reghecampf in acest scandal a fost o confuzie. "Ca sa nu scape vreun vinovat, au aparut si actiuni de-a dreptul jenante. Fostul jucator al lui Energie Cottbus, Laurentiu-Aurelian Reghecampf, a fost luat din pat in jurul orei 5.30 si dus la sediul politiei. Cercetarile vizau implicarea s-a in trucarea meciului dintre Paderborn si Chemnitz din liga a treia. Doar ca Reghecampf nu a jucat niciodata la vreunul dintre aceste cluburi", scrie "Bild". Confuzia creata in jurul romanului a fost alimentata si de o vizita facuta de Reghe, in 2002, la cafeneua "King" din Berlin, alaturi de fostul sau coechipier de la Cottbus, Tomislav Piplica, de asemenea suspect in scandal. Cei doi, care au baut o cafea in local, au aflat, cu ocazia cercetarilor, ca stabilimentul era sediul mafiei croate a pariurilor. "Clientul meu este cel mai inocent om de pe fata pamantului. Dupa cunostinta mea, nici o lege din lume nu poate condamna pe cineva doar pentru ca a baut o cafea cu un coleg de echipa in localul unde isi desfasurau activitatea pariorii din mafia croata", a spus avocatul mijlocasului roman. Pe toata durata cercetarilor, Reghecampf s-a bucurat de increderea noului sau club. Ofiterul de presa al clubului Alemannia Aachen a tinut sa precizeze pozitia conducerii echipei fata de situatia romanului. "Reghecampf are tot sprijinul si este considerat nevinovat pana in momentul pronuntarii verdictului. Pentru a-l proteja, s-a luat decizia de a-i interzice lui Reghecampf orice declaratie fata de presa", se precizeaza in comunicatul emis de club.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.