O competitie denumita CM neoficial de fotbal, care stabileste ierarhiile dupa fiecare meci disputat, ca in box, rastoarna statisticile FIFA

Turneul din SUA nu a avut importanta doar pentru pusculita lui Mircea Sandu si capitalul de imagine al lui Tarau&Prigoana. Miza a fost mult mai mare, nationala Romaniei pierzind titlul mondial o data cu infringerea suferita in fata reprezentativei Uruguayului. Cel putin asa sustine site-ul oficial al Campionatelor Mondiale Neoficiale de fotbal, http://www.ufwc.co.uk.

Aceleasi meciuri, alte campioane

Competitia, denumita Campionatele Mondiale Neoficiale de fotbal, se desfasoara in paralel cu cea organizata de FIFA, dar dupa un sistem imprumutat de la box, cu un challenger care provoaca detinatoarea titlului. Partidele sint reale si aceleasi cu cele oficiale, doar modul de contorizare difera, o campioana mondiala putindu-se decide la finalul unui banal meci amical. Ea poate pierde titlul in aceeasi saptamina sau poate sa-l pastreze ani buni.

Istorie de 134 de ani

Conform oficialilor, istoria acestei competitii ar data de prin 1872, adica cu vreo 53 de ani inainte ca Jules Rimet sa infiinteze Cupa Mondiala a carei a 18-a editie are loc in aceste zile in Germania. Atunci, confruntarea dintre Anglia si Scotia nu a avut o invingatoare, meciul terminindu-se fara gol, 0-0. Un an mai tirziu, inventatoarea acestui sport a invins cu 4-2 si si-a trecut in palmares primul titlu de campioana mondiala neoficiala la fotbal. Peste un an, titlul a revenit Scotiei si de atunci trofeul a trecut pe la 40 de nationale diferite. Plonjarea in istorie a inceput de fapt in 2002, de la un telefon primit in timpul unui show radiofonic. A urmat o dezbatere publica, intretinuta de prestigiosul "The Guardian", un slalom printre cartile de statistica si UWFC lua nastere oficial. Restul este statistica, marketing si un pic mai mult fanatism.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.