Chiar daca vin de peste Ocean din SUA, multipla laureata olimpica de la Atena, gimnasta Catalina Ponor, le refuza cu promptitudine. A contactat-o, intre altele o companie de asigurari, propunandu-i sa-i fie imaginea. Suma oferita se pare ca a fost cu totul nesemnificativa, de vreme ce Catalina, pe buna dreptate, a refuzat sa duca tratative. Se pare ca nici gestul de campanie nu i-ar fi convenit. Deocamdata este inca in focul examenului de bacalaureat, dupa ce a absolvit cu brio Liceul cu program sportiv din Constanta.

Atat diriginta, prof. Victoria Ungureanu cat si directorul liceului, prof. Andrei Szemerjai au tinut sa sublinieze faptul ca marea gimnastica de la Atena a fost in toti ani de scoala o eleva sarguincioasa, refuzand sa vina nepregatita la examene. Si, mai ales, n-a acceptat sa obtina note la limita, cum mai fac unii sportivi. Doar sa treaca clasele, sa apara diploma si... la revedere! Mai departe? Catalina inca reflecteaza, in ceea ce priveste la viitorul ei, facultatea pe care oricum doreste sa o urmeze. Cei apropiati sunt si ei grupati in doua tabere, unii o sfatuiesc sa se decida pentru o facultate cu profil sportiv. I-ar fi mai la indemana. Numai a persectiva de a ajunge profesoara de educatie fizica n-o prea incanta, cand vede cat de greu se descurca cu banii fostii ei "dascali" de sport.

Evident, cei ramasi la catedra si mai putin la loturi. Iar ca viitoare antrenoare? I-ar placea sa lucreze cu copiii, totusi... Cealalta optiune ar fi pentru ASE. Are atatea cunostinte care au urmat profilul de management si se declara multumite, pentru ca si-au netezit un parcurs in zona de afaceri. Un asemenea domeniu ii surade si familiei Catalinei, mama ei urmand sa deschida chiar in centrul Constantei, un magazin de confectii. Este doar un proiect. Oricum Catalina nu vrea sa-si investeasca banii "munciti din greu!", cum tine sa sublinieze, intr-o afacere nu numai cat mai productiva ci mai ales cat mai sigura. In Constanta tot mai multi oameni de afaceri se afla in pragul falimentului. Iar dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, lucurile par sa se complice si mai mult. Oricum, in timpul liber, care se va ivi, odata si odata - Catalina intentioneaza sa-si mentina supletea. O are ca model pe Nadia, care cum spunea ea - "arata ca la 20 de ani...".

In consecinta se gandeste la o activitate de intretinere. Exista la Constanta sali tot mai multe in care se practica gimnastica aerobica. A si descoperit o varianta - tae-bo. Ajuta in special la prevenirea ingrasarii. De fapt, marea necunoscuta pentru toti sportivii dupa incetarea activitatii competitionale. Tae-bo, de fapt, o combinatie intre gimnastica aerobica, balet, karate, dans hip-hop, antrenamente cu greutati si chiar box.

Ar prinde mai multi iepuri de-odata. Si-ar asigura mobilitatea, supletea, coordonarea, dar ar invata si tehnici de autoaparare. Pe plan sentimental? Inca nu si-a facut planuri speciale. A ramas atasata sentimental de un gimnast din lotul reprezentativ, Robert Stanescu ("prietenul meu, Roby"). Ori de cate ori trece prin Bucuresti cauta sa-l revada. Deocamdata atat. Are toata viata inainte pe care si-o doreste la fel de frumoasa ca in anii in care a cunoscut atatea reusite in sport!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.